The Album Leaf + The Helio Sequence

Sub Pop indie night

Het Sub Pop platenlabel uit Seattle mag de laatste jaren gerust een van de beste indielabels ter wereld worden genoemd. Naast The Shins, The Postal Service en Hot Hot Heat hebben ze de allerbeste nieuwkomers op de popplaneet.
The Helio Sequence bracht drie platen uit die het indiefront verpletterden. Brandon Summers (zang, gitaar) en Benjamin Weikel (drums, keyboard) zijn de enige leden: dat zou je niet zeggen, gezien ‘Love and distance’. Met z’n tweetjes creëren ze een muur van geluid (denk aan een poppy My Bloody Valentine) met diverse lagen en melodieën. De sound van de Portlandse wonderkindjes laveert ergens tussen noisepop en indierock.
Jimmy LaValle is het brein achter The Album Leaf. De tweede plaat, In a safe place, is al een paar maanden uit en geeft de perfecte middenweg aan tussen zonnige postrockklanken uit thuisbasis San Diego en het de rustieke electronische geluidsmuren van Ijsland, zoals ook het bevriende Sigur Ros dat erg goed kan. In het land van Sigur Rós en Múm is The Album Leaf een veel uitgenodigde gast voor (inmiddels) talloze tourtjes samen met de grootheden aldaar. The Album Leaf introduceert een nieuw geluid in de popmuziek. Electronische minimalistische beats en melodieuze pop zijn nog nooit zo mooi verenigt.