Kenny B & Tarrus Riley and the Blak Soil Band feat. Dean Fraser & Alaine

North Sea Round Town Presents
Roots reggae vermengt met frisse eigentijdse invloeden

Tarrus Riley is een van de grootste namen in de huidige reggaebeweging. Hij heeft zijn talent niet van een vreemde: Riley’s vader Jimmy zat tenslotte in de legendarische Jamaicaanse reggaeband The Uniques. Tarrus Riley vertaalt de wortels van de rocksteady-stroming (die tijdens de opkomst van The Uniques in de jaren zestig opbloeide) naar een modern popgeluid, doorspekt met  frisse eigentijdse invloeden als dancehall en r&b. Een eigenwijs artiest die de kneepjes van het produceren en musiceren beheerst, en met die vaardigheden bewust bij iedere album weer een nieuwe blauwdruk kiest. Vanavond in de Maassilo neemt Riley een tweetal gasten mee: geroemd saxofonist Dean Fraser (die zijn eerste plaat Challenges produceerde) en zangeres Alaine.

Kenny B, reggae en dancehall zanger uit Suriname met de meeste nummer één hits in eigen land, zingt al vanaf zijn achtste jaar. Op zijn 28e kwam Kenny B naar Nederland. Maar zijn succesvolle carrière zorgde ervoor dat hij regelmatig in het buitenland en nog veel vaker in Suriname te vinden was. Na diverse succesvolle albums in het Engels, Aucaans en Sranantongo stapte Kenny B onlangs over op het Nederlands.  Zijn eerste single, Als Je Gaat, die hij begin dit jaar uitbracht werd grijs gedraaid op de radio en zijn tweede single, Parijs, werd zelfs een nummer één hit.

Tijdschema
20.00 uur – Deuren open
20.30 uur – Kenny B
22.00 uur – Tarrus Riley
23.30 uur – Verwacht einde
Opgelet: het tijdschema is altijd onder voorbehoud en hiervan kan worden afgeweken door de bands

Wegens planningsproblemen heeft Collie Buddz zijn concert in de Maassilo helaas af moeten zeggen.  

Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met Motel Mozaique en de Maassilo.


30.06.2015 Tarrus Riley @ Maassilo Rotterdamarrus Riley is een van de grootste namen in de huidige reggaebeweging. Hij...

Posted by Rotown Rotterdam on donderdag 21 mei 2015