SX

Support: A/T/O/S
Grimes, Purity Ring, The xx, Poliça, FKA twigs

Het is vier jaar geleden dat Vlaams synthpopduo SX doorbrak met het fenomenale debuut Arche. Toen Studio Brussel Black Video lanceerde, werd het nummer een regelrechte hit.  Terecht natuurlijk, met zo’n wonderschone combinatie van vederlichte elektronica en galmende, sluimerende Beach House-koortjes. Geen wonder dat bands als Vampire Weekend, Yeasayer en Poliça het een prima plan vonden SX mee op tournee te nemen.

Deze week was er plots weer een teken van leven bij Benjamin Desmet en zangeres Stefanie Callebaut, in de vorm van nieuwste single Mercury. Opnieuw legt SX een bijzonder contrast tussen meetkundige beats en dromerige ambiance. “We are retrograde”, verklaart Callebaut dan ook resoluut. SX is de perfecte verhouding tussen menselijke emotie en technologische ontwikkeling. Na vijf jaar keert de groep terug bij ons om een prikkelende show te geven, een totaalervaring die zowel een fysieke als bewogen impact zal maken.

Voorprogramma wordt verzorgd door het Britse duo A/T/O/S (A Taste Of Struggle). Het gelijknamige debuut van producer Truenoys en singer-songwriter Amos vangt een spannende, sensuele mix van humide urban pop en ijzige elektronica, met schimmen dubstep en UK Garage.