Sue The Night

Hosted by Duizel in 't Park - 30 Jaar Rotown
Florence & The Machine, Arcade Fire, The xx, Lykke Li

Zondag 30 april 2017 bestaat Rotown 30 jaar! We gaan onze verjaardag vieren door 30 dagen lang elke dag een programma bieden dat is uitgekozen door een speciale host! Vanavond is dat Rotterdamse festival Duizel in ’t Park. Onder het motto dat muziek, verhalen en kunst het leven in de stad een stuk aangenamer maken, biedt Duizel in ’t Park al sinds 2009 een podium aan talentvolle bands en singer songwriters in het Vroesenpark. Vorig jaar gaven onder andere Luwten, Iguana Death Cult en The Dawn Brothers acte de présence. Laat je door de klanken van Sue The Night alvast meevoeren naar augustus in het Vroesenpark.

Sue The Night 
begon als soloproject van muzikant en zangeres Suus de Groot, maar tegenwoordig kun je spreken van een eclectisch collectief. De band schrijft breed uitgemeten alternatieve pop dat wemelt van de spannende invloeden. Het grandioze Somebody’s Watching kanaliseert het barokke van Feist of Arcade Fire, Watercolours doet denken aan de minimale pop van The xx en hitje The Whale roept vergelijkingen met onversneden rootsrockers The War On Drugs op.

Als het sterke debuut Mosaic één ding over Suus en haar bandleden benadrukt, is het wel de drang om bij elk liedje een spannende weg in te slaan. Bovendien schuwt de huisband van De Wereld Draait de Grote Thema’s niet. Bogeyman kaart bijvoorbeeld de ongelijke verdeling van rijkdom in de wereld aan.

Het nieuwe Sue The Night-album Wanderland belicht de avontuurlijkheid van de groep verder: voor het eerst spant de huidige zeskoppige bandbezetting de spieren in de studio. Sue The Night is haar ontpoppingsfase voorbij; nu vliegt de creativiteit zo onbelemmerd in weelde als een nachtvlinder. Een band in topvorm.