Stöma Plays Tool

Stöma speelt Tool in tweemansbezetting (!)

Afgelopen zomer mocht Stöma het repertoire van Primus bij de horens vatten, en dat leverde een grandioos en verbazingwekkend spektakel op. Muziekblog Zinesters was eveneens onder de indruk: “Dit optreden stond lichtjaren verwijderd van het naspelen van de muziek van je helden; dit liet zien wat er kan gebeuren als je die muziek bijna letterlijk absorbeert, door je lijf laat spoelen en de essentie van de muziek vervolgens als ware het van jezelf presenteert.”

Vanavond zal Stöma een ode geven aan een andere iconische band: niemand minder dan Tool. De mystieke band rondom Maynard James Keenan begon als duistere alternatieve rockgroep, maar bij ieder volgend album pakte Tool steeds verder uit met gewaagde grootscheepse epossen.

Opperbassist Bruno Ferro Xavier da Silva en vellenmepper Wouter van Wijk zullen voor de gelegenheid als duo op het podium staan. Logica zegt ons dat Stöma in deze bezetting wellicht beter het oudere werk van Tool zou kunnen vertolken. Maar Stöma is zelf gelukkig ook niet ‘zomaar’ een band. Bruno en Wouter zijn van plan om voornamelijk materiaal van Lateralus te spelen, misschien wel de meest epische Tool-plaat tot dusver. Dat is pas lef hebben. Hoe dat als tweemansbezetting precies gaat klinken, moet gehoord worden om geloofd te worden. Dus wees erbij!


#NEW Stöma Plays Tool op zondag 14 februari in Rotown. Afgelopen zomer mocht de band het repertoire van Primus bij de...

Geplaatst door Rotown Rotterdam op donderdag 14 januari 2016
https://youtu.be/07pLGIgyfjw
https://youtu.be/hglVqACd1C8