Stöma & Doktor Schnitt play Beastie Boys

Rotown Summer Sessions
Stöma & Doktor Schnitt brengen eerbetoon aan Beastie Boys

Het is altijd spannend de handen in elkaar wrijven wanneer Stöma een Summer Session aankondigt. Het experimentele duo heeft de meest uiteenlopende artiesten eigen gemaakt. Met stomheid geslagen zagen we hoe de band de oeuvres van Aphex Twin, Tool en Primus in een bizar en eigenwijs nieuw jasje stopten. Dit keer speelt Stöma met nevenproject Doktor Schnitt nummers van niemand minder dan de Beastie Boys.

“Een van mijn  grootste invloeden”, zegt bassist Bruno Ferrer Xavier over het legendarische trio MCA, Mike D and King Adrock. Stöma zal zich voornamelijk focussen op de albums Check Your Head, Ill Communication en Hello Nasty. Deze invloedrijke Joodse jongens uit de vijf Burroughs wisten als geen ander engagement te vervlechten met onweerstaanbare party anthems.

Stöma is misschien wel de meest technische band die Rotterdam rijk is. Rare maatsoorten, crossovers naar verschillende genres, loopstations en effecten, het kan niet gekker. Ze zuigen het publiek mee in een avontuur van grooves en live gemaakte soundscapes en laten de luisteraar achter met een gevoel van ‘what just happened?!’. Met in de hoofdrol de waanzinnige bassist Bruno en de meesterlijke drummer Wouter van Wijk hebben ze inmiddels al drie albums op hun naam staan. Stöma heeft inmiddels gespeeld in onder andere Rotown, Paradiso, Bibelot, Nighttown, Worm en ze stonden op Metropolis Festival. bass: Bruno Ferro Xavier da Silva, drums: Wouter van Wijk.