Spinvis

Nederlandstalige woordkunstenaar

In het verleden zijn veel artiesten uitgeroepen tot ‘de nieuwe Spinvis’, maar het feit is: ‘de nieuwe Spinvis’ bestaat niet. Behalve Spinvis zelf natuurlijk. Zeg nu eens zelf: wie goochelt met woorden en zinspreuken op vergelijkbare wijze? Erik de Jongs plek in het vaderlandse poplandschap is als een microstad, een beetje zoals Madurodam – een eigen universum met een eigen referentiekader. Liedjes als Het Voordeel Van Video en We Vieren Het Toch vangen het banale in de pracht en vice versa, ambachtelijk gecomponeerd – maar nooit te hoogdravend.

Het blijft wonderbaarlijk hoe Spinvis schijnbaar ongrijpbare hersenspinsels voorziet bepaalde zeggingskracht en complexiteit. Zijn muziek is net als een handschrift: een persoonlijke zegel dat niemand voor honderd procent kan namaken. Als we de vogeltjes mogen geloven lonkt er dit jaar weer nieuw werk over de horizon. Spinvis geeft vanavond een show in Theater Rotterdam. Niet missen dus!

Het concert van Spinvis stond oorspronkelijk gepland voor 3 januari ’21, vervolgens 8 mei ’21, maar is nu dus verplaatst naar 14 december 2021. De locatie is ook gewijzigd: het concert vindt nu plaats in de Grote Zaal van Theater Rotterdam met zowel zit- als staanplaatsen. Je kunt zelf een plek uitkiezen bij binnenkomst. Huidige kaarten blijven vanzelfsprekend geldig. Voor vragen mail naar tickets@rotown.nl. Dit concert wordt georganiseerd door LantarenVenster, BIRD, Motel Mozaique Concerts, Rotown en Theater Rotterdam.

 


Rotown WhatsApp
Blijf op de hoogte van alle nieuwe Rotown shows dankzij WhatsApp. Stuur een WhatsApp-bericht naar 06 15 60 03 90 met ‘ALLE SHOWS aan’ of klik hier vanaf je telefoon. Meer info.

Rotterdam Concert Buddies

Zie jij ook al die mooie shows voorbij komen? Geen idee met wie je er naartoe moet, en geen zin om alleen te gaan? Kijk niet verder! In Rotterdam Concert Buddies op Facebook kun je op zoek naar een maatje dat samen met jou een biertje drinkt bij een concert in Rotterdam! Plaats een oproep, smeed plannen met andere leden en leer nieuwe muziek kennen. Kan niet beter, toch?