Sophie Hutchings

Voor fans van: Ólafur Arnalds, Federico Albanese, Hania Rani

De liefde van de Australische pianiste en componiste Sophie Hutchings voor de piano begon op een nogal verborgen manier. Als kind zonderde ze zich af met alleen de familiepiano als gezelschap. In stilte ontwikkelde ze haar herhalende, dromerige stijl die later haar handelsmerk zou worden. Aanvankelijk was ze terughoudend over haar muziek en het idee van live optreden voor een publiek. Het duurde tot de release van haar debuutalbum Becalmed voordat Sophie de publieke arena betrad.

Sindsdien is ze twee keer genomineerd voor de Australian Music Prize, ontving ze lovende kritieken van MOJO tot The Guardian, stond ze in de top vijf van live instrumentalisten van het jaar van de National Live Music Awards en bracht ze acht studioalbums uit die lovend werden ontvangen. Scattered On The Wind is haar debuut op het label Mercury KX.

Als fervent surfer en groot liefhebber van het buitenleven haalt ze inspiratie uit de schoonheid van de natuur en het weidse landschap van haar geboorteland Australië. Ze staat bekend om haar composities die variëren van ontwapenend spaarzaam en elegant tot romantisch en episch – en die allemaal een uitgesproken, verfijnde kwetsbaarheid en intimiteit uitdrukken.

Sophie is een veelgevraagd componiste en pianiste en is betrokken geweest bij een aantal films (meest recentelijk Baby Teeth en True Spirit), heeft internationaal getoerd door Japan en Europa en heeft support-optredens gedaan voor artiesten als Olafur Arnalds, Hauschka, Federico Albanese en Lambert.

Dit concert wordt georganiseerd door Rotown en LantarenVenster en heeft uitsluitend zitplaatsen (vrije plaatskeuze)


Rotown WhatsApp
Blijf op de hoogte van alle nieuwe Rotown shows dankzij WhatsApp. Stuur een WhatsApp-bericht naar 06 15 60 03 90 met ‘ALLE SHOWS aan’ of klik hier vanaf je telefoon. Meer info.

Rotterdam Concert Buddies

Zie jij ook al die mooie shows voorbij komen? Geen idee met wie je er naartoe moet, en geen zin om alleen te gaan? Kijk niet verder! In Rotterdam Concert Buddies op Facebook kun je op zoek naar een maatje dat samen met jou een biertje drinkt bij een concert in Rotterdam! Plaats een oproep, smeed plannen met andere leden en leer nieuwe muziek kennen. Kan niet beter, toch?

Ticketswap
Let op! Koop je kaarten alleen via het officiële verkooppunt: Rotown (Stager) en betaal nooit meer dan de officiële ticketprijs. Mocht een show uitverkocht zijn, probeer het dan via Ticketswap. Ticketswap gebruikt Secure Swap waarmee het oude ticket van een verkoper ongeldig wordt gemaakt en een geheel nieuw ticket naar de koper wordt gestuurd. Bovendien ben je zo verzekerd van een eerlijke prijs. Rotown werkt samen met Ticketswap en dit is de enige aller veiligste manier om tickets van iemand over te nemen.