3voor12 Song van het Jaar Festival

Blokkenschema is bekend
Met optredens van o.m.: Son Mieux, Warhaus, Wies, Charlotte Adigéry & Bolis Pupul, Prins S. & de Geit en meer!

Op vrijdag 2 december wordt de 3voor12 Song van het Jaar bekendgemaakt in de Maassilo, met optredens van talenten die stuk voor stuk indruk hebben gemaakt met nieuwe muziek het afgelopen jaar. Alles draait deze avond rondom de vraag: wie maakte de beste song van 2022?

Op vrijdag 2 december wordt de 3voor12 Song van het Jaar bekendgemaakt tijdens het gelijknamige festival in de Maassilo, Rotterdam. Al 38 jaar lang kiezen luisteraars, volgers en kijkers van VPRO 3voor12 hun Song van het Jaar. Gedurende de week voorafgaand aan Song van het Jaar Festival wordt elke avond bij 3voor12 Radio op NPO 3FM live afgeteld van #100 naar #4. De Top 3 is vrijdagochtend 2 december te horen bij Rob & Wijnand en de Ochtendshow op NPO 3FM. Diezelfde avond wordt de Song van het Jaar gevierd met een groots festival in de Maassilo.

Line up
De Haagse indierockgroep Son Mieux scoorde een van de grootste radiohits van het jaar en groeide uit tot een heuse festivalsensatie. Personal Trainer krijgt de ene na de andere vijfsterrenrecensie en doet het ook al goed in Engeland. Nederpop-band WIES scoorde een verse 3FM Megahit, Banji presenteert zijn langverwachte debuutalbum en The Haunted Youth (duo) is anno 2022 de hotste nieuwe band van Belgie. Vlaamse vrienden Charlotte Adigéry & Bolis Pupul en Warhaus komen naar Rotterdam, en raptalent Babs is ook van de partij. En als afsluiter Prins S. en de Geit, de lichtabsurde festivalhit van het jaar.

Blokkenschema
Het blokkenschema voor het Song van het Jaar-festival aanstaande vrijdag 2 december in de Maassilo Rotterdam is nu bekend. We beginnen om 18.15 met een speciale intieme set van The Haunted Youth, en eindigen met Charlotte Adigéry & Bolis Pupul in de grote zaal en daarna Prins S. en de Geit in de kleine zaal. Bekijk het blokkenschema hier >

Dit evenement wordt georganiseerd door 3voor12, Rotown en de Maassilo. 


INGANG MAASSILO
Dit concert vindt plaats in de Maassilo. De ingang is bij deur 7, aan de waterkant.

TIJDSCHEMA
Deuren open: 17:30 uur
Start eerste act: 18.15 uur
Bekijk het blokkenschema hier >
Het tijdschema is altijd onder voorbehoud en hiervan kan worden afgeweken door de acts.

ALGEMENE INFORMATIE
• Dit is een concert met enkel staanplaatsen
• In de Maassilo reken je drankjes af met muntjes. Deze kun je met cash en pin betalen.
• Jas en tas kun je in een kluisje doen. Voor 5 euro (3 euro huur / 2 euro borg) krijg je een kluisje met sleutel.
• De Maassilo heeft geen restaurant, dus zorg ervoor dat je van te voren gegeten hebt. Bezoekers kunnen tussendoor de Maassilo verlaten om een hapje in de buurt te eten.

EIGEN ETEN EN DRINKEN
Het is niet toegestaan om zelf meegebrachte drank of etenswaren mee naar de Maassilo te nemen.

GEHOORBESCHERMING
Bij hoge geluidsdrukken is het slim om oordoppen te gebruiken. Zo hoor je de muziek goed, kun je nog steeds communiceren met je medebezoekers én bescherm je ook nog je gehoor.

De eerste 250 bezoekers krijgen gratis speciale 3voor12-oordoppen bij de ingang van de Maassilo, dus kom op tijd! Op=op

ROUTE

METRO
Vanaf metrohalte Maashaven loop je in 2 minuten naar de Maassilo. Zowel lijn D als E doen er 9 minuten over naar Rotterdam Centraal. Lijn E is direct verbonden met Rotterdam The Hague Airport.

BUS/TRAM
Tramhalte Maashaven ligt onder het gelijknamige metrostation. In de buurt zijn naast halte Maashaven meerdere bushaltes te vinden die diverse richtingen op gaan.

AUTO
Op de kade en directe omgeving is er parkeergelegenheid voor maximaal 225 parkeerplekken. Er geldt hier betaald parkeren van maandag t/m zaterdag tussen 09.00 uur en 18.00 uur à € 1,72 per uur (zone 240). Mocht deze parkeerplaats vol zijn, dan kan er ook geparkeerd worden op de Brielselaan en de Maashaven OZ. Deze parkeerplaatsen staan vermeld op de verkeersborden.


Rotown WhatsApp
Blijf op de hoogte van alle nieuwe Rotown shows dankzij WhatsApp. Stuur een WhatsApp-bericht naar 06 15 60 03 90 met ‘ALLE SHOWS aan’ of klik hier vanaf je telefoon. Meer info.

Ticketswap
Let op! Koop je kaarten alleen via het officiële verkooppunt: Rotown (Stager) en betaal nooit meer dan de officiële ticketprijs. Mocht een show uitverkocht zijn, probeer het dan via Ticketswap. Ticketswap gebruikt Secure Swap waarmee het oude ticket van een verkoper ongeldig wordt gemaakt en een geheel nieuw ticket naar de koper wordt gestuurd. Bovendien ben je zo verzekerd van een eerlijke prijs. Rotown werkt samen met Ticketswap en dit is de enige aller veiligste manier om tickets van iemand over te nemen.