3voor12 Song van het Jaar Festival

Song van het Jaar festival in de Maassilo

Vanwege de vernieuwde maatregelen, kan het 3voor12 Song van het Jaar festival op vrijdag 3 december in Rotterdam helaas niet doorgaan. We, 3voor12 en Rotown, balen daar natuurlijk enorm van. Alle kaarthouders hebben inmiddels een mail ontvangen.

De 3voor12 Song van het Jaar gaat gelukkig wél door op radio, online en tv! (NPO 3FM, 3voor12.vpro.nl, NPO 3).

De Song van het jaar is op vrijdag 3 december live te volgen van 12.00 tot 18.00 uur op NPO 3FM en via de site vpro.nl/3voor12. In een 6 uur durende uitzending op NPO 3FM wordt afgeteld naar de bekendmaking van de Song van het Jaar 2021. Na de uitreiking om 18.00 uur hoor je een uur lang de beste muziek van het afgelopen jaar in een mix van DJ Sandeman. Op zaterdag 11 december zie je in een speciale 3voor12 Song van het jaar tv-uitzending concerten van de beste nationale en internationale acts van 2021. Live opgenomen vanuit de Maassilo, Rotterdam. Vanaf 23.45 uur te zien op NPO 3.

Hopelijk zien we elkaar bij 3voor12 Song van het Jaar festival 2022!

Liefs,
VPRO 3voor12 & Rotown


Op vrijdag 3 december wordt de 3voor12 Song van het Jaar bekendgemaakt in de Maassilo, met optredens van Nederlandse én internationale talenten die stuk voor stuk indruk hebben gemaakt met nieuwe muziek het afgelopen jaar. Alles draait deze avond rondom de vraag: wie maakte de beste song van 2021?

Line up
De Haagse sensatie Goldband verkoopt alle grote zalen dit najaar uit en viert die successen op het festival, Froukje is hét poptalent van het jaar, S10 maakt kwetsbare hiphop-pop, indiepopacts Son Mieux en Banji komen langs, net als punkband Hang Youth en de rockband van Pip Blom die in Engeland de grote festivals al platspeelde. En er is ook een internationale act, namelijk het Engelse Wet Leg!

3voor12 award
Tijdens het Song van het jaar festival wordt ook de 3voor12 Award 2021, de prijs voor het beste Nederlandse album van het jaar, uitgereikt. Eerdere winnaars waren o.a. Eefje de Visser, Willem, Typhoon, De Staat, De Jeugd van Tegenwoordig, Sevdaliza en Ray Fuego.

Live uitzending op NPO 3FM en 3voor12.vpro.nl
De Song van het jaar is op vrijdag 3 december live te volgen van 12.00 tot 18.00 op NPO 3FM en via de site vpro.nl/3voor12. In een 6 uur durende uitzending op NPO 3FM wordt afgeteld naar de bekendmaking van de Song van het jaar 2021. Presentatie is in handen van verschillende 3FM dj’s. Na de uitreiking van de Song van het jaar 2021 schakelen we over naar het Song van het jaar-festival in de Maassilo voor een live-uitzending met heel veel optredens.

Dit evenement wordt georganiseerd door 3voor12, Rotown en de Maassilo. 


Hoe kom je bij de Maassilo:

METRO
Vanaf metrohalte Maashaven loop je in 2 minuten naar de Maassilo. Zowel lijn D als E doen er 9 minuten over naar Rotterdam Centraal. Lijn E is direct verbonden met Rotterdam The Hague Airport.

BUS/TRAM
Tramhalte Maashaven ligt onder het gelijknamige metrostation. In de buurt zijn naast halte Maashaven meerdere bushaltes te vinden die diverse richtingen op gaan.

AUTO
Op de kade en directe omgeving is er parkeergelegenheid voor maximaal 225 parkeerplekken. Er geldt hier betaald parkeren van maandag t/m zaterdag tussen 09.00 uur en 18.00 uur à € 1,72 per uur (zone 240). Mocht deze parkeerplaats vol zijn, dan kan er ook geparkeerd worden op de Brielselaan en de Maashaven OZ. Deze parkeerplaatsen staan vermeld op de verkeersborden.


Rotown WhatsApp
Blijf op de hoogte van alle nieuwe Rotown shows dankzij WhatsApp. Stuur een WhatsApp-bericht naar 06 15 60 03 90 met ‘ALLE SHOWS aan’ of klik hier vanaf je telefoon. Meer info.

Ticketswap
Let op! Koop je kaarten alleen via het officiële verkooppunt: Rotown (Stager) en betaal nooit meer dan de officiële ticketprijs. Mocht een show uitverkocht zijn, probeer het dan via Ticketswap. Ticketswap gebruikt Secure Swap waarmee het oude ticket van een verkoper ongeldig wordt gemaakt en een geheel nieuw ticket naar de koper wordt gestuurd. Bovendien ben je zo verzekerd van een eerlijke prijs. Rotown werkt samen met Ticketswap en dit is de enige aller veiligste manier om tickets van iemand over te nemen.