Skinny Living

Support: Nuuxs
Paolo Nutini, Ray Lamontagne, Jack Johnson

Dankzij de YouTube-generatie lijken talentenjachten opeens arbitrair geworden. De headliners van morgen liggen er tegenwoordig voor het oprapen. Een mooi voorbeeld is het Engelse Skinny Living: vier goedgemutste jongens die allemaal een goede pen hebben en bovendien prachtig kunnen zingen. De welgevormde soulvolle luisterliedjes van het kwartet zijn vaak verankerd in gewichtige onderwerpen als schadelijke relaties en drugsverslaving.

De band werd al vroeg gespot in Nederland door RTV Rijnmond, wat leidde tot een adembenemende sessie voor het programma Live Uit Lloyd. Niet lang daarna mocht Skinny Living mee op tournee met niemand minder dan Jake Bugg: ze speelden plotseling voor gemiddeld 11.000 man per avond. Zo snel kan dat dus gaan. Geen wonder dat Skinny Living de V11 de vorige keer met gemak vol kreeg.

Opvallend overigens hoe Skinny Living ondanks het groeiende succes een intieme huiskamersetting weet te handhaven. De optredens krijgen hierdoor vanzelf een gemoedelijke en ongedwongen sfeer. Als Skinny Living dit voor 11.000 man aankan is het immers een koud kunstje vanavond het hart van Rotown te veroveren.