Sharrif Simmons + The Mirror Conspiracy ft.Ghasem Matatumbu

Poetry, beats en akoestisch gitaar

Dit concert is het verplaatste concert dat oorspronkelijk in WATT gegeven zou worden. Reeds gekochte kaarten blijven geldig.

CrimeJazz host een serie poetry gerelateerde concerten in WATT met een selectie van internationale dichters/MC’s en Wordsmiths

Sharrif Simmons geldt als een zeer gerenommeerde poet in de Amerikaanse spoken word scène. Een stem die zich al doet gelden sinds de opleving van de spoken word-scene in New York midden jaren negentig tot aan de introductie met het grote publiek door middel van het gerenommeerde HBO televisie programma `Def Poetry Jam`. Hij deelde het podium met grote namen als Mos Def, Talib Kweli, Saul Williams en Jessica Care Moore. Bij de uitgeverij ‘More Black Press’ van laatstgenoemde verscheen ook zijn debuutbundel Fast Cities and Objects That Burn. Onlangs verscheen tevens het album EchoEffect, een schitterend luisteralbum doordrenkt met geëngageerde poetry, beats en akoestisch gitaar.

The Mirror Conspiracy beweegt zich tussen de donkere uithoeken van de melancholische ziel en de zonnige kanten van een kinderlijke lach. TMC begon als een groep vrienden: Mike Bindraban (toetsen), Nikos Paisopoulos (fretloze bass) en Patrick Verdonk (gitaar), met voorzichtige repetities aan de Maas. Het is er altijd schemerig en rustig. Kabbelende golven, instrumentale muziek, gesproken woorden en een onvergetelijk mooie avondzwaan. Samen met Esther Vroegindeweij (viool), Ron Zogara (gitaar) en Martijn Groen (drums) werd het TMC-geluid geboren. Live is The Conspiracy altijd fluïde en speelt eigen stukken. TMC heeft binnen een jaar tijd verschillende grote podia gedeeld met internationale (gast)artiesten zoals MC Xander (UK), Baba Israël (VS), Eska Mtungwazi (VS) en Erik Truffaz (Frankrijk). Op het moment werkt de band samen met de Japanse free jazz trompetist Toshinori Kondo en de Nederlandse zangeres Daisy Cools. Jazz, fusion, psychedelisch en vrij. Schetsen met muziek, geen ingewikkelde improvisatie, maar simpele elasticiteit, meevoerend op gevoel en oneindigheid… Lounge noir? Nu-Fusion? Een zwart-wit film? Vanavond live bijgestaan door de Amerikaanse multi-instrumentalist en dichter Ghasem Batamuntu. Batamuntu (VS) is thans multi-intrumentalist en arrangeur van de Nu Nova Compound. Hij heeft samengespeeld met o.m. Archie Shepp & Pharao Sanders. Geïnspireerd door de kracht van improvisatie en de combinatie van muziek met multimedia, is hij de ideale gast op soproaan saxofoon voor het Rotterdamse The Mirror Conspiracy. Het belooft een interessante avond te worden!