Finale Sena Grote Prijs van Rotterdam 2017

Categorie: Bands
De finale van dé Rotterdamse bandwedstrijd

De Sena Grote Prijs van Rotterdam is dé muziekcompetitie voor alle Rotterdamse Bands, Singer/Songwriters, Hiphop en Electronic acts. Vorige winnaars zijn oa Order Of The Emperor (2016), Southbound (2015), De Skaggerz (2014) en The Afterveins (2013). De vijf Bands die geselecteerd worden door de demojury plaatsen zich automatisch voor de finale op zaterdag 20 mei in Rotown.

De finalisten St. Solaire, DIABOTE, JC Thomaz & The Missing Slippers, Joia en Goodnight Moonlight (willekeurige volgorde) strijden om de hoofdprijs in de publieke finale op zaterdag 20 mei in Rotown.

De muziek van St. Solaire is groots, melodisch en integer en hangt tussen pop, alternatieve rock en folk. In september 2016 bracht de band haar debuut single Morning Sun uit. DIABOTE is een internationaal collectief met muzikale invloeden uit Afrika, Brazilië en Cuba. De vijfkoppige band J.C. Thomaz & The Missing Slippers maakt muziek met garage rock&roll en blues invloeden en staat bekend om hun energieke live performances waarbij het publiek niet stil kan blijven staan. Joia is een zangeres met een boodschap die staat voor powerpop met een flamboyante twist. Haar nummers nemen je mee op een golf van tijdloze nostalgia. Eind 2014 begon lo-fi pop muzikant Jasper Boogaard met het opnemen van zijn dromerige, drummachine gedreven liedjes onder de naam Goodnight Moonlight. Begin dit jaar bracht de inmiddels in binnen- en buitenland optredende band hun zoveelste release uit op het eigen Coaster Records.