IDLES

voorheen Secret Show
Onversneden punk en post-punk

De band van de Secret Show is bekend: IDLES komt naar Rotown! De Britse band gaf met haar onversneden punk en post-punk een weergaloos optreden op Motel Mozaique ’17, dit gaan ze op maandag 9 juli dunnetjes overdoen in Rotown. De ritmische, punkige rock sluit naadloos aan bij de goudeerlijke en humoristische teksten van frontman Joe Talbot. Deze zijn zo grof en vlijmscherp, dat je bijna zijn speeksel in je oog voelt vliegen als je naar hem luistert. Niemand is veilig bij een concert van IDLES!


Maandag 9 juli staat er een band in Rotown waarvan we nog niet de naam bekend maken, maar wel al kaarten voor verkopen. Jawel, een heuse Secret Show. Als je van post-punk houdt, kun je nu gewoon blind een kaartje kopen. De eerste kaartkoper krijgt namelijk niet alleen een heel erg goede band te zien, maar ook een Rotown-T-shirt. Gewoon omdat je zoveel vertrouwen in ons hebt.

Er is meer: win een avond gratis drinken!
Tot aan de showdatum geven we elke week een hint waarmee langzaam duidelijk wordt om welke act het gaat. De eerste die de juiste bandnaam mailt naar secretshow@rotown.nl kan tijdens de Secret Show gratis zoveel bier, wijn of fris drinken als hij/zij maar wil. Wordt het een nóg mooiere avond! Bang dat je niet de eerste bent met het juiste antwoord? De tiende persoon met het juiste antwoord wint een album van de band, dus meedoen kan altijd.
Let op! Je mag maar één keer meedoen, dus mail ons pas als je heel zeker van je zaak bent. Je kunt alleen meedoen als je een kaartje hebt, mail je transactiecode bij de bandnaam.

Hints

Hint 1:
De eerste hint was dus dat het om een post-punkband gaat, en omdat het de eerste week is, geven we er nog een kleine hint bij: de band was al eens eerder in Rotown te zien. Succes!

Hint 2:
Het is níet deze band, maar als je dit leuk vindt, kun je met een gerust hart een kaartje voor de Secret Show kopen. Voor de echte puzzelaars: in de titel van dit liedje zit trouwens ook een hint verscholen.

Hint 3:
Kijk woensdag 25 april naar de live stream van Rotown Radio bij Operator. Tussen 12:00 en 14:00 wordt de derde hint bekend gemaakt! Voor de mensen die de hint in de uitzending van Operator gemist hebben, hier een screenshot van de hint! De band die de Secret Show doet, zou dit gebouw vast waarderen….

Hint 4:
In een interview noemden de bandleden Iceage, Metz en Holograms als belangrijke invloeden. Dat snappen wij best…

Hint 5:
De hint van deze week gaat over de cover van een album van de band die de Secret Show doet. Namelijk dat daar een familielid van een van de bandleden opstaat.

Hint 6:
De band mag Iceage dan noemen als invloed, kennelijk vinden ze Oasis ook leuk, want ooit tijdens een show ergens in Nederland speelde onze Secret Show-band een cover van Wonderwall.

Hint 7:
Voor de hint van deze week moet je je een beetje verdiept hebben in de inhoud van de nummers van deze band. Als je dat hebt gedaan, dan weet je namelijk dat ze een nummer hebben geschreven over Marie-Henri Beyle.

Hint8:
De Secret Show is van een act die terug te vinden is in deze lijst: https://3voor12.vpro.nl/artikelen/overzicht/2018/SXSW2018/SXSW2018-Top-50.html


Rotown WhatsApp
Blijf op de hoogte van alle nieuwe Rotown shows dankzij WhatsApp. Stuur een WhatsApp-bericht naar 06 27 53 74 60 met ‘ALLE SHOWS aan’ of klik hier vanaf je telefoon. Meer info.

Rotterdam Concert Buddies

Zie jij ook al die mooie shows voorbij komen? Geen idee met wie je er naartoe moet, en geen zin om alleen te gaan? Kijk niet verder! In Rotterdam Concert Buddies op Facebook kun je op zoek naar een maatje dat samen met jou een biertje drinkt bij een concert in Rotterdam! Plaats een oproep, smeed plannen met andere leden en leer nieuwe muziek kennen. Kan niet beter, toch?