Sea Change

Support: Alcuna Wilds
AURORA, Zola Jesus, Purity Ring, Fever Ray

De Noorse zangeres/producer Sea Change schrijft synthpoppareltjes van ongekende pracht, doorspekt met allerlei gelaagde details en klankkleuren. Sinds Björk’s Vespertine hebben we geen plaat gehoord die onderkoelde en warmbloedige geluiden zo organisch met elkaar versmelt als het volprezen debuut Breakage. Liedjes als single Let’s Dance en afsluiter Raan voeren de geest mee in een bedwelmende driftstroom van synthtapijten en lichtvoetige elektronica, die losjesaan van vorm en kleur veranderen.

Je voelt bij elk liedje dat Sea Change, echte naam Ellen Sundes, er ontzettend veel tijd en liefde in heeft gestopt om de sound goed uit te diepen. In contrast met de subtiel uitgebalanceerde producties raakt Sundes’ expressieve stemgeluid soms tot het fysieke toe. Het is popmuziek op zijn meest transparant: alle ingewanden zijn open en bloot zichtbaar. Zeker niet te missen!

De Brits/Nederlandse band Alcuna Wilds schrijft ambient trip-hop waarbij eigenwijs geëxperimenteerd wordt met atmosferische soundscapes, post-rock explosies en indringende zang. In het verleden werd de band vergeleken met Daughter en Portishead. Momenteel werkt Alcuna Wilds aan haar tweede EP, dat in oktober verschijnt.