Samenkomst in positieve sfeer

Theatervoorstelling over twee vrienden die zich het gevoel van feest proberen te herinneren

Opgelet: dit is een anderhalve meter-concert. Dit betekent dat een test- of vaccinatie bewijs niet nodig is.

Er zijn vaste zitplaatsen waar bezoekers naartoe worden geleid. Tijdens de show moet men blijven zitten en gedurende het hele event moeten de bezoekers op 1,5 meter-afstand van elkaar blijven. Het laatste geldt niet voor mensen uit hetzelfde huishouden, zij kunnen naast elkaar zitten.


Op vrijdag 2 juli speelt theatergezelschap Stichting Moskou de voorstelling Samenkomst in positieve sfeer in Rotown.

In Samenkomst in positieve sfeer proberen twee vrienden, Leon en Lilou, zich het gevoel van feest te herinneren.
In het glinsterende licht van een discobal vinden ze zichzelf terug in een polonaise belangrijke vragen. Waarom feesten we? Hoe essentieel is feest voor het bestaan? En is een vis een goed verjaardagscadeau?

Samenkomst in positieve sfeer is een voorstelling over Salmari-vlekken op je witte shirt, vergeten tompoucen in een lege kantine en de zin van het leven. Maar bovenal een liefdevolle ode aan de samenkomst.

Over Stichting Moskou
In januari 2016 richtte Lilou Dekker Stichting Moskou op. Sindsdien maakte ze in samenwerking met een steeds wisselend ensemble meerdere (locatie)voorstellingen. Waaronder Circus Reve en Het Einde van Edward Lozinski.

Randa Peters en Lilou Dekker werkten al eerder samen aan de voorstelling Lessen van een hert in het Amsterdamse Bos theater. Hierover schreef Kester Freriks in de theaterkrant:
Onder de inmiddels steeds donkerder wordende bomen speelt Lilou Dekker een jonge vrouw die tien jaar was toen Juno von Schulz, de dochter van haar moeders beste vriendin, werd geboren. Dat prille meisje was zo mooi en groeide uit tot een schoonheid, die bij Lilou jaloezie opwekt. Dat is de harde ondertoon van een uiterst gevoelige, briljante voorstelling.”