Rotterdam Riot #3

Met: The Miseries + The Peawees + zZz + Warm Soda
Drie dagen de beste punk, garage en rock 'n roll

Rotterdam Riot is terug met een revanche. Het leukste punk-, rock-‘n-roll- en garagefestival van #010 breidt zich dit jaar uit tot drie dagen! Van vrijdag 22 mei tot en met zondag 24 mei kun je je op vier locaties in de binnenstad uitleven. Naast Rotown zijn dat V11, Worm en Tiki’s. Met een passe-partout kun je langs alledrie locaties, het programma in Tiki’s is het hele weekend gewoon gratis. Op vrijdag 22 mei ontvangen we de volgende bands in Rotown:

Tim Knols vintage drie-akkoorden-is-de-max punkrockband The Miseries liet eerder dit jaar een behoorlijke impressie achter op Lichtschip V11. Knol bewijst zich als manusje van alles door niet alleen als hartenbreker te onderscheiden, maar net zo goed als pottenbreker. Met nog geen album op zak hebben The Miseries al Into The Great Wide Open en Le Guess Who? aan gort gespeeld.

Blij worden we ook van Warm Soda. De band rondom Matthew Melton heeft dusdanig veel rake ‘glitterfuzz’-anthems op zak, dat je je afvraagt waarom ze niet inmiddels grandioos zijn doorgebroken. Misschien is het domweg pech, want elke keer als Rotown Warm Soda wil overvliegen lijkt er wat tussen te komen. Niet dat dat ons stopt om het te blijven proberen, want de liedjes als Save This Dance For Me zijn simpelweg onweerstaanbaar. Podiumbeest Niek Nellen van Afterpartees is zo’n beetje Warm Soda’s grootste fanboy en wij snappen best wel waarom.

Over catchy en onweerstaanbaar gesproken, de onstuimige poppunkliedjes van het Italiaanse The Peawees nestelen zich net zo probleemloos in het bewustzijn. In thuisband blazen ze zo’n beetje alle zalen op, dus het is hoog tijd dat de rest van de wereld over de streep gehaald wordt. The Peawees zijn echter geen gewetenloze feestbeesten: met songteksten als “You can live for yourself, I can live for my cellphone, Our memories are gone” raken ze de gevoelige snaar.

Last but not least, een van de beste live bands die ons landje rijk is: zZz. Behoorlijk knap, om maar liefst vijf jaar na het briljante debuut Running With The Beast toch de illusie te wekken nooit helemaal weg te zijn geweest. De ijzersterke live reputatie van de Amsterdammers heeft ze goed gedaan. Die orgel/drums-punk gimmick lijkt nu voorgoed verleden tijd, want het nieuwe album Juggernaut gooit er nog even een stevige scheut Neu! en Can bovenop. Grenzeloos goed!

Bezoek de website voor het volledige Rotterdam Riot-programma.

Bestel HIER een passe-partout. Hiermee kun je bij alle locaties (Rotown, Worm en V11) naar binnen. // Order your passe-partout HERE for full entrance at the three locations (Rotown, Worm and V11).


Rotterdam Riot, het leukste punk-, rock-'n-roll- en garagefestival van #010 breidt zich dit jaar uit tot drie dagen! Met...

Posted by Rotown Rotterdam on dinsdag 3 februari 2015
https://www.youtube.com/watch?v=OUQQDb4fkmo