Rotterdam Riot #2

Met Wau Y Los Arrrghs!!! + The Spazzys + The Deaf + The Fuzzbrats
Twee dagen de beste punk, garage en rock 'n roll

Op 9 en 10 mei is het zover: Rotterdam Riot 2014! Twee dagen punk rock, garage, en rock-’n-roll. Zestien bands op vier top locaties (Tiki’s, Worm, Tinto en Rotown) in hartje centrum. Rotterdam zal een weekend lang punk rock hoofdstad van Nederland zijn! Voor maar 17,50 euro koop je een weekendkaart voor alle locaties. Voor 10 euro zijn er dagkaarten beschikbaar.

De nieuwe plaat van Wau Y Los Arrrghs!!! uit Valencia heet Todo Roto, oftewel, alles kapot. Of dat wel of niet letterlijk opgevat dient te worden is vooralsnog de vraag maar vast staat dat dit Spaanse vijftal buiten hun opgefokte sixties garage ook vooral bekend staat om hun extravagante en over-the-top uitbundige live shows. De top van de top van de Europese garage scene, een garantie voor een feestje en met enige trots gepresenteerd als de afsluiter van Rotterdam Riot 2014.

We hebben The Spazzys uit Australie weten te overtuigen hun tour een weekje te verlengen en zo na acht lange jaren terug te keren in Rotterdam. Down Under bereikten deze dames commercieel succes met meerdere singles in de charts maar daarbuiten is de band onbegrijpelijk onbekend gebleven. The Spazzys zijn namelijk gewoon, zonder enige twijfel de beste all girl punk band van de laatste tien jaar.

Miss Fuzz, Spike van Zoest, Kit Carrera en Magere Mau. Onder deze pseudoniemen begeven de dame en heren van The Deaf zich door het (nacht)leven en zullen zij Rotown aandoen met als voornamelijk doel een feestje te bouwen. Onlangs nog speelde de band een meer dan overtuigende set op het Scumbash festival. Vanavond verwachten wij niks minder. Punk, Beat, Garage, Rock n Roll. De ideale mix en vanavond van lekker dichtbij!

The Fuzzbrats uit ons eigen Rotterdam is naar eigen zeggen de beste grunkband ter wereld. De band met DJ Okkie op zang bestaat sinds 1993 maar staat gek genoeg nu pas voor het eerst op het podium van Rotown! Genoeg reden dus om op tijd te komen!

Na de concerten gaat het feest uiteraard gewoon door met DJ Santina Runaway en het Wang Dang Dula collectief die de fijnste punk-, garage- en rock-‘n-roll-hits draaien.