Rotown's Dirty Thirty

Hosted by Stephan Maaskant - 30 Jaar Rotown
The Wytches - Heaters - Nouveau Vélo - traumahelikopter
Het vieste verjaardagsfeestje

Vanwege ons 30-jarig bestaan is Rotown de hele maand april in handen geweest van verschillende hosts die bepaalden wat er in onze zalen te zien was. Het laatste weekend neemt onze eigen programmeur het roer weer in handen en bedacht het minifestival Rotown’s Dirty Thirty. Oftewel: de meest eigenwijze, heftige en simpelweg beste gitaarmuziek uit binnen- en buitenland op één affiche!

Programmeur Stephan Maaskant bepaalt sinds 2014 de muzikale koers van Rotown en zette shows neer van bands als Protomartyr, Thee Oh Sees,  DMA’s, Sunflower Bean en The Growlers. Voor 28 en 29 april koos hij een zestal achttal geweldige bands uit die de afgelopen jaren toonaangevend zijn geweest. Namelijk: Iceage, The Wytches, Communions, Rats On Rafts, Heaters, traumahelikopter, Nouveau Vélo en The Sweet Release of Death! En omdat Rotown jarig is, kun je al deze bands voor slechts 15 euro zien.

Vrijdag 28 april: The Wytches – Heaters – Nouveau Vélo – traumahelikopter 
Zaterdag 29 april: Iceage – Rats On Rafts – Communions – The Sweet Release of Death

The Wytches (0.00 – 01.00 uur)

Onheilspellend, vernietigend, primitief, mystiek. Als je The Wytches de vraag ‘alles of niets’ voorlegt, dan is het antwoord ongetwijfeld ‘alles’. Van Elliott Smith tot spijkerharde death metal, van literatuur tot slechte trips in de tourbus, de muziek van The Wytches schudt de grijze cellen zo hard door elkaar dat je de realiteit en je fantasie niet meer uit elkaar kunt houden. Geniaal of gek? Onontkoombaar, dat zijn The Wytches in ieder geval.

traumahelikopter (22.30 – 23.15 uur)
Twee gitaren, twee versterkers en een gammel drumstel, dat moet genoeg zijn om je punt (of uitroepteken) te kunnen maken in de tijd dat dat podium helemaal van jou is. De laatste vijf jaar jaar leunt het Groningse traumahelikopter met groot succes op dat basisprincipe. Met succes, de band heeft al een tijdje voet aan de grond in Amerika bij het illustere Burger Records, huismerk van ’s werelds beste garagerock, protopunk en lo-fi weirdo pop.

Heaters (21.00 – 21.45 uur)
De licht psychotische surfpop van het Amerikaanse Heaters schept soms een galmgeluid met de zuigkracht van een zwart gat. Machinaal, gelaagd en penetrerend, Heaters is zo’n band die het kookpunt verder wil overschrijden en hun effecten als schuimend zeewater over de randen laat borrelen. De band kent ook een psychedelische kant, en juist dat spanningsveld tussen die roekeloze geluidsexcursies en gejaagde drive zorgt voor een heetgebakerde sfeer.

Nouveau Vélo (19.30 – 20.15 uur)
Nouveau Vélo trok aanvankelijk aandacht met hun zogeheten ‘healing pop’, een fraai arcadisch Nederlands antwoord op bands als The Chills, Real Estate en R.E.M.. De Brabanders kruipen echter in hoog tempo uit hun schulp met songs die het hart priemen met adembenemende gitaarmelodieën en spannende tempowisselingen. Na het indrukwekkende gelijknamige debuut brengt de band uit Laarbeek ‘Reflections’ uit via Excelsior.

Black Foxxes = geannuleerd 
Wegens onvoorziene omstandigheden heeft Black Foxxes haar optreden in Rotown moeten annuleren.  

Met een passe-partout heb je toegang tot beide dagen.


https://www.youtube.com/watch?v=PpNsB2p748o