Rotown College

The Surfs + Meneer van Dalen
Een avond Rotterdams studententalent

Rotown College is een initiatief ontstaan uit de samenwerking tussen Codarts Pop, Zadkine, Albeda College, Roots & Routes Agency, Erasmus Universiteit Rotterdam en poppodium Rotown. Bij deze twee-maandelijkse avonden nodigen we elke editie 2 van de meest belovende acts uit, welke zich vooralsnog op de scholen en campus verscholen hielden. De organisatie biedt hiermee een avond waar studenten niet alleen kunnen komen kijken en luisteren, maar elkaar ook motiveren om die vergeten gitaar eens af te stoffen of gewoon een avond praten over muziek. Kom dus langs om gratis te genieten van een avondvullend programma en support your local artists! Presentatie deze avond is in handen van opkomend schrijftalent Elfie Tromp.

The Surfs
The Surfs combineert stevig gitaarwerk, pompende baslijnen en strakke drums tot een ‘vintage rocksound in een modern jasje’. De band werd 5 jaar geleden opgericht en is sinds 2011 serieus aan het werk aan een eigen repertoire. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan nieuwe nummers voor een eerste EP. Belangrijke invloeden zijn afkomstig uit de Blues (Jimi Hendrix), Rock (The Black Keys) en Popmuziek (The Beatles). 

Meneer van Dalen
Meneer van Dalen zoekt, draalt en twijfelt. Maar bovenal wacht hij, maar op wat nou precies? In onze muziek hoor je hem zoeken naar antwoorden.

Met Nederlandse teksten over twijfel, over angst, over dat je het allemaal even niet meer weet, proberen we hem te helpen om het antwoord op alle vragen te vinden.
Deze teksten worden je met heldere stem toegezongen, ondersteund door gitaren die soms scheuren, soms huilen, of soms alleen een beetje grinniken. Zij worden op hun beurt bijgestaan door een solide ritmesectie die klinkt als een goed geoliede sleepboot. De gaatjes die zij samen open laten, worden als dat nodig is opgevuld door een zoetzure dressing van toetsen en elektronica.