Rotown College

The Afterveins + Rude Beats + Headwear
Een avond Rotterdams studententalent

Rotown College is een initiatief ontstaan uit de samenwerking tussen Codarts Pop, Zadkine, Albeda College, Roots & Routes Agency, Erasmus Universiteit Rotterdam en poppodium Rotown. Bij deze twee-maandelijkse avonden nodigen we elke editie 2 van de meest belovende acts uit, welke zich vooralsnog op de scholen en campus verscholen hielden. De organisatie biedt hiermee een avond waar studenten niet alleen kunnen komen kijken en luisteren, maar elkaar ook motiveren om die vergeten gitaar eens af te stoffen of gewoon een avond praten over muziek. Kom dus langs om gratis te genieten van een avondvullend programma en support your local artists! Presentatie deze avond is in handen van opkomend schrijftalent Elfie Tromp.

The Afterveins
Deze gloednieuwe band is klaar om je te overladen met een dosis psychedelica. De jongens zijn er niet vies van om je in trance te brengen met muziek die je meeneemt naar die diepe plekken uit hun verleden. Naakt en rauw is waar deze band voor staat, met uitstapjes naar vuige new wave en folk. Met een groot hart voor experimentele muziek is deze jonge band een ware verademing. Hun grote inspiratiebronnen zit wat ons betreft wel goed, want deze is te vinden in Nick Drake, Tame Impala, The Stooges, Joy Division, Cloud Nothings en Pearls Before Swine.
 

Rude Beats
Ruud ‘Rude Beats’ van Schaik is wat je noemt een alleskunner. Hij beatboxt, rapt, zingt, speelt gitaar en produceert. Met een loopstation, gitaar en microfoon in zijn hand vormt Rude Beats een ‘one-man-band’, een live-act die het publiek vaak in verbazing achterlaat. In 2010 verzorgde hij samen met toetsenist Daniel Bess de voorprogramma’s voor Giovanca’s While I’m Awake– clubtour. In 2011 trad hij op tijdens Jazzity Stage in Delft. In datzelfde jaar deed hij mee met de groep ‘Jade’ aan het SBS 6 tv programma The Sing Off, waar ze zelfs de finale haalden. Tot slot maakt Rude Beats deel uit van de formatie Music Behind Bars, die al verschillende Rotterdamse prijzen in de wacht sleepte.
 

Headwear
Headwear is een jonge 4-koppige Zaanse band. De band is begin 2009 ontstaan nadat de vier bandleden elkaar hadden ontmoet op school en er achterkwamen dat ze samen één overduidelijke passie deelden: muziek. De jongens spelen uitsluitend eigen composities. De band speelt veel in Noord-Holland: de Kade, Podium Victorie, Poppodium Duycker, Manifesto en vanavond op Rotown College.