Rotown College presentsLenya & Flip Noorman

Fris en eigen materiaal van lokale helden in spé

Rotown College is terug! Het biedt nog steeds een platform voor jonge Rotterdamse bands om hun eigen geluid ten gehore te kunnen brengen. Waar het voorheen gebonden was aan Rotterdamse opleidingen, biedt het nu ruimte voor alle groeiende bands hun EP/LP te releasen of simpelweg een nieuw project levensvatbaarheid op het podium te geven.

Lenya verenigt sfeervolle, semi-akoestische folk met rauwe alternative popsongs. Dynamisch en beladen met spannende harmoniën. In juni 2012 presenteerde Lenya haar debuut-EP Ê»Backwoodsʼ in de Unie in Rotterdam. Een mooie voorbode van haar debuutalbum waaraan momenteel wordt gewerkt. Lenya werd opgenomen door VPRO 3voor12 als Hollandse Nieuwe en ‘Backwoods’ ontving lovende recensies.

Met groot gevoel voor taal en sfeer brengt Flip Noorman met zijn Bellse Parese  een album dat niet alleen opvalt door zijn thematiek, maar ook muzikaal een dikke streep onder zijn naam zet. De afstand tussen Boudewijn de Groot en Tom Waits is nog nooit zo klein geweest. Als een slavendrijver jaagt Flip de luisteraar door zijn soms industriële en dan weer organische wereld die is bekleed met schreeuwende poëzie en fluisterende kerkorgels. Op deze editie van Rotown College zal Flip Officieel zijn nieuwe singel “Ik heb de macht” releasen, wat op zichzelf al een mooi kadootje is!