Rotown College

My Own Army + All Comes Down
Fris en eigen materiaal van lokale helden in spé

Rotown College biedt een platform voor jonge Rotterdamse bands om hun eigen geluid ten gehore te kunnen brengen. Op deze avond bieden we ruimte voor alle groeiende bands hun EP/LP te releasen of simpelweg een nieuw project levensvatbaarheid op het podium te geven.

My Own Army 

In 2009 lieten ze voor het eerst van zich horen. ”Throw Away the Silence” was de brutale titel van hun eerste release. De EP kreeg direct lovende recensies van o.a. OOR, Aardschok en VPRO’s  3 VOOR 12. Ze speelden op verschillende festivals en op verschillende radiostations met oa. Green Lizard, Grand Avenue, Voicst en Death Letters. Na al die tijd is dan nu eindelijk de opvolger daar. De band geeft zelf aan deze tijd nodig gehad te hebben. De muziek van My Own Army kan het best beschreven worden als Alternative Progressive Rock met invloeden van Oceansize, Alice in Chains, Tool en Elbow. Op de avond zelf zal de CD voor het eerst verkocht worden.
 

All Comes Down (support act):

 

Eigenzinnige rock met stevige riffs en meeslepende zang, dat is All Comes Down. In 2012 ontstaat deze interessante combinatie van stoner en rock met de komst van frontvrouw Zjantal Ypma. De tegendraadsheid, no-nonsense attitude en de diversiteit aan invloeden, maakt de band tot een uniek geheel in de alternatieve rock scene.