Rotown College

Met Omani en Z#
Een avond Rotterdams studententalent

Rotown College is een initiatief ontstaan uit de samenwerking tussen Codarts Pop, Zadkine, Albeda College, Roots & Routes Agency, Erasmus Universiteit Rotterdam en poppodium Rotown. Bij deze twee-maandelijkse avonden nodigen we elke editie 2 van de meest belovende acts uit, welke zich vooralsnog op de scholen en campus verscholen hielden. De organisatie biedt hiermee een avond waar studenten niet alleen kunnen komen kijken en luisteren, maar elkaar ook motiveren om die vergeten gitaar eens af te stoffen of gewoon een avond praten over muziek. Kom dus langs om gratis te genieten van een avondvullend programma en support your local artists! Presentatie deze avond is in handen van opkomend schrijftalent Elfie Tromp. Opgelet: Tijdens de Rotown College kosten alle hoofdgerechten in het restaurant van Rotown 9 euro.

Omani
De band Omani is nu bijna een jaar samen. De soulvolle, karakteristieke stem van leadzanger Gianni viel tijdens een jamsessie direct op. Hij werd gevraagd voor een optreden, maar had nog geen band en vroeg een aantal muzikanten om met hem te spelen. Dat beviel erg goed en als snel werd Omani weer gevraagd voor optredens. Zo stonden ze al in Grounds, De Unie, Wereldhavendagen en North Sea Jazz Kids. De Doelen en Rotown volgen binnenkort. Met soulvolle en funky songs grijpt Omani vooral terug naar de R&B en Neo-soul uit de jaren ’90, waarbij plezier en gezelligheid voorop staat. Breng sterke muzikanten, een charismatische frontman, funky songs en ‘having a good time’ bij elkaar en je hebt Omani!

Z#
Z# (spreek uit z-sharp) ontstond een jaar geleden uit een handjevol getalenteerde jonge jazz muzikanten. De heren deelden dezelfde visie over de richting waarop de hedendaagse jazz zich in beweegt, namelijk de combinatie van hip-hop met jazz met een hoog pop gehalte. Deze visie vertaald zich in Z# waarmee ze hun boodschap van passie voor de muziek naar het publiek communiceren om je uit de wekelijkse sleur te trekken.