Rotown College

Met D-Luzion + Brandwerk
Een avond Rotterdams studententalent

Rotown College is een initiatief ontstaan uit de samenwerking tussen Codarts Pop, Zadkine, Albeda College, Roots & Routes Agency, Erasmus Universiteit Rotterdam en poppodium Rotown. Bij deze twee-maandelijkse avonden nodigen we elke editie 2 van de meest belovende acts uit, welke zich vooralsnog op de scholen en campus verscholen hielden. De organisatie biedt hiermee een avond waar studenten niet alleen kunnen komen kijken en luisteren, maar elkaar ook motiveren om die vergeten gitaar eens af te stoffen of gewoon een avond praten over muziek. Kom dus langs om gratis te genieten van een avondvullend programma en support your local artists! Presentatie deze avond is in handen van opkomend schrijftalent Elfie Tromp. 

D-Luzion
Vol ironie, fantasie en met een bewuste blik op haar omgeving onderscheidt D-Luzion zich met sterke ritmische poëzie en soulvolle zang op opvallende elektronische producties. Gekenmerkt door onregelmatige muziekpatronen laat zij zich vooral inspireren door orkestrale (film)muziek, vroegere  computerspellen en jaren 90 hiphop en R&B. De lyrische ‘doe-het-zelver’ schrijft, componeert en produceert haar eigen songs en volgt daarnaast de Muzikant/Producer opleiding aan het Albeda College, waar zij zich o.a. ontwikkelt in het bespelen van een scala aan instrumenten. Los van een  hokjesmentaliteit beschrijft zij emoties op onconventionele wijze en legt daar met volle overgave de nadruk op tijdens haar optredens. Hierdoor is zij een graag geziene gast bij jamsessies waar ze met improvisatiekunst en interactie het publiek voor zich wint. D-Luzion heeft met haar flow, stem en uitstraling duidelijk een sound die los staat van de heersende hiphop in Nederland en doelt op een relatief nieuwe, progressieve stroming: neo-hiphop in de breedste zin van het woord.  

Brandwerk 
Brandwerk staat voor de vlammende producties, gebrand zijn om verder te komen met de muzikale manifestaties. Vurig en vol passie, meerdere individuen met eenzelfde visie. Waarin er bruggen worden geslagen tussen uiteenlopende skills. De hiphopformatie bestaat uit twee M.C.’s (Kay & Ella) en drie producers (Deon, E-Beats & Serseker). De crew is mid 2010 bij elkaar gekomen. Dit begon spelenderwijs maar is zich naarmate de tijd vorderde gaan evolueren van een vriendengroep die graag muziek maakte naar een ambitieus hiphopcollectief.