Rotown College

Ft. The Circumstances + Da Skaggerz
Een avond Rotterdams studententalent

Rotown College is een initiatief ontstaan uit de samenwerking tussen Codarts Pop, Zadkine, Albeda College, Roots & Routes Agency, Erasmus Universiteit Rotterdam en poppodium Rotown. Bij deze twee-maandelijkse avonden nodigen we elke editie 2 van de meest belovende acts uit, welke zich vooralsnog op de scholen en campus verscholen hielden. De organisatie biedt hiermee een avond waar studenten niet alleen kunnen komen kijken en luisteren, maar elkaar ook motiveren om die vergeten gitaar eens af te stoffen of gewoon een avond praten over muziek. Kom dus langs om gratis te genieten van een avondvullend programma en support your local artists! Presentatie deze avond is in handen van opkomend schrijftalent Elfie Tromp.

The Circumstances
De muziek van The Circumstances onderscheidt zich doordat een krachtige sound wordt gecombineerd met een gevoelige, poëtische inhoud. Fijnzinnige teksten en het breekbare stemgeluid van frontman David Groeneweg vervullen hierbij een sleutelrol. De alternatieve-singersongwriter-poprock van The Circumstances wordt gekenmerkt door sterke, diepzinnige liedjes voorzien van geraffineerde arrangementen. Het repertoire is afwisselend en verraadt uiteenlopende invloeden (denk aan Radiohead, Bright Eyes, The Strokes, U2, Queens of the Stone Age, Joy Division, Bon Iver en Bob Dylan).

Da Skaggerz
5 jonge muzikanten die vol overgave elk optreden transformeren in een feest waar je geheid niet uitkomt zonder gedanst voor je leven te hebben. Up tempo Ska-reggae is het genre en met een regelmatige knipoog naar hiphop is deze band écht niet in een hokje te plaatsen. Met een succesvolle demo, tientallen knallende optredens en in het voorprogramma gestaan te hebben voor de grotere Nederlandse ska bands zoals; The Upsessions, De Bazzooka’s en De Hardheid zijn deze jongens hard aan de weg aan het timmeren voor een druk festivalseizoen.