Roos Rebergen & SunSunSun Orchestra

Seated show van Roosbeef met orkest

In het najaar van 2024 verschijnt het eerste langspeelalbum van Roos Rebergen en SunSunSun Orchestra. Een nieuwe, sprankelende samenwerking met een band vol strijkers. Roos Rebergen ken je wellicht van de band Roosbeef waarmee ze al menig keer in Rotterdam speelde. Roos bracht met de band vijf succesvolle studioalbums uit en treedt al meer dan tien jaar op in België en Nederland. Daarnaast werkte ze samen met Torre Florim van De Staat als De Speeldoos, en schreef ze de dichtbundel Ik ben al elf jaar geen zestien meer.

Tim Vandenbergh, de bezieler van SunSunSun Orchestra, wilde dolgraag met Roos samenwerken. Samen gingen ze door het oeuvre van Roosbeef en selecteerden nummers die zich goed lenen voor strijkers en stem. Nummers waar Tim zich in zou kunnen uitleven. Het resultaat? Stuk voor stuk unieke, nieuwe arrangementen. De eerste single van Roos en SunSunSun Orchestra, ‘Hoe je leven moet’, verschijnt op 25 april 2024.

SunSunSun Orchestra is het strijkensemble met Tim Vandenbergh die naast concerten en studiowerk (voor o.a. Tamino, John Cale, Einstürzende Neubauten, Het Zesde Metaal) betoverende stukken brengt die zich bewegen tussen klassiek en experimenteel. Door een jarenlange samenwerking ontwikkelde dit kwintet haar eigen geluid met focus op klankkleur, groove en ritmiek. Tim Vandenbergh schreef compleet nieuwe arrangementen voor het oeuvre van Roosbeef. De nummers die hij koos, leenden zich het best voor strijkers.

Bezetting:
Roos Rebergen – zang
Jeroen Baert & Yumika Lecluyze – viool
Karel Coninx – altviool
Seraphine Stragier – cello
Tim Vandenbergh – contrabas
Antoon Offeciers – Rhodes en Juno

Dit concert wordt georganiseerd door Rotown, Motel Mozaique Concerts en LantarenVenster en heeft uitsluitend zitplaatsen (vrije plaatskeuze)


Rotown WhatsApp
Blijf op de hoogte van alle nieuwe Rotown shows dankzij WhatsApp. Stuur een WhatsApp-bericht naar 06 15 60 03 90 met ‘ALLE SHOWS aan’ of klik hier vanaf je telefoon. Meer info.

Rotterdam Concert Buddies

Zie jij ook al die mooie shows voorbij komen? Geen idee met wie je er naartoe moet, en geen zin om alleen te gaan? Kijk niet verder! In Rotterdam Concert Buddies op Facebook kun je op zoek naar een maatje dat samen met jou een biertje drinkt bij een concert in Rotterdam! Plaats een oproep, smeed plannen met andere leden en leer nieuwe muziek kennen. Kan niet beter, toch?

Ticketswap
Let op! Koop je kaarten alleen via het officiële verkooppunt: Rotown (Stager) en betaal nooit meer dan de officiële ticketprijs. Mocht een show uitverkocht zijn, probeer het dan via Ticketswap. Ticketswap gebruikt Secure Swap waarmee het oude ticket van een verkoper ongeldig wordt gemaakt en een geheel nieuw ticket naar de koper wordt gestuurd. Bovendien ben je zo verzekerd van een eerlijke prijs. Rotown werkt samen met Ticketswap en dit is de enige aller veiligste manier om tickets van iemand over te nemen.