Ron Adelaar

Neoklassieke en meditatieve pianomuziek

De Nederlandse pianist Ron Adelaar (1960) wordt in snel tempo bekend door zijn neoklassieke en meditatieve pianomuziek, geïnspireerd door Ludovico Einaudi, Nils Frahm en Ólafur Arnalds. Adelaar speelt al jaren in de kerk, maar sinds hij in 2018 in zijn thuisstudio al improviserend eigen nummers begon op te nemen krijgt hij steeds meer succes. Inmiddels scoorden al vijf van zijn composities ruim boven de 1 miljoen streams op Spotify. Zijn meest beluisterde nummer Pavane staat zelfs al op meer dan 10 miljoen streams.

Op 25 maart kwam Small Steps uit, het eerste stuk van Rons komende album RISE dat is opgenomen op zijn eigen Grotrian Steinweg piano. RISE komt op 20 mei uit op het label Andante Piano Music. Adelaars pianocomposities dragen bij aan ontspanning, meditatie of het behouden van concentratie en focus tijdens werk en studie. Het is zijn passie om eigen composities te creëren en te delen met anderen. Via streaming platforms doet hij dat inmiddels met de gehele wereld, maar hij zal zijn muziek ook steeds vaker live op concertpodia ten gehore gaan brengen.

Dit concert wordt georganiseerd door LantarenVenster, Rotown & Ambitus en heeft uitsluitend zitplaatsen.


Rotown WhatsApp
Blijf op de hoogte van alle nieuwe Rotown shows dankzij WhatsApp. Stuur een WhatsApp-bericht naar 06 15 60 03 90 met ‘ALLE SHOWS aan’ of klik hier vanaf je telefoon. Meer info.

Rotterdam Concert Buddies

Zie jij ook al die mooie shows voorbij komen? Geen idee met wie je er naartoe moet, en geen zin om alleen te gaan? Kijk niet verder! In Rotterdam Concert Buddies op Facebook kun je op zoek naar een maatje dat samen met jou een biertje drinkt bij een concert in Rotterdam! Plaats een oproep, smeed plannen met andere leden en leer nieuwe muziek kennen. Kan niet beter, toch?

Ticketswap
Let op! Koop je kaarten alleen via het officiële verkooppunt: Rotown (Stager) en betaal nooit meer dan de officiële ticketprijs. Mocht een show uitverkocht zijn, probeer het dan via Ticketswap. Ticketswap gebruikt Secure Swap waarmee het oude ticket van een verkoper ongeldig wordt gemaakt en een geheel nieuw ticket naar de koper wordt gestuurd. Bovendien ben je zo verzekerd van een eerlijke prijs. Rotown werkt samen met Ticketswap en dit is de enige aller veiligste manier om tickets van iemand over te nemen.