Deke Dickerson & The Eccofonics

Rockabilly Dazzle #11
Roots rock 'n' roll feest met The Ragtime Wranglers als hosts

Vanavond vindt alweer de 11e Rockabilly Dazzle plaats. Net als de vorige editie weer in Rotown. De hoofdact van de avond is Deke Dickerson & The Eccofonics uit Los Angeles USA. Deke Dickerson is een meesterlijke gitarist en staat aan de top van de roots muziekscene wereldwijd. Zijn eerste successen behaalde hij met The Untamed Youth. Later volgde de Dave & Deke Combo waarna hij albums onder zijn eigen naam uitbracht. Begin dit jaar tourde hij met Reverend Horton Heat en speelde hij op het nieuwe album van Los Straightjackets.

De Rotterdamse the Ragtime Wranglers zijn bij velen zeker geen onbekenden. Een optreden van the Ragtime Wranglers is altijd een verrassing met onverwachte gasten en nieuwe nummers. De band opent voor Deke Dickerson en speelt eigen werk van haar laatste release 15 Smoking Tracks. De stijl is een afwisselende instrumentale mix van o.a. rockabilly, surf en rock ’n roll. De liedjes kenmerken zich door het eigenzinnige spel van Joe Sixpack op zijn in het oog springende Mosrite double-neck gitaar.

DJ Mike en Joe Sixpack draaien rockabilly voor en na de bands: origineel 50’s vinyl afgewisseld met nieuwe ‘roots’ releases. Deke Dickerson, the Ragtime Wranglers, DJ Mike en DJ Joe Sixpack laten deze avond horen dat rockabilly een underground stijl is die nog steeds evolueert, met support van een enthousiaste en fanatieke aanhang.