Rico & Sticks

Support: Yung Nnelg
Twee vedetten uit de vaderlandse hiphop

Bitterzoet. Hedon. Annabel. HMH. Down The Rabbit Hole. Lowlands. ZiggoDome. Wat begon als een gezellige eenmalige reünie voor Rico & Sticks liep eigenlijk compleet uit de klauwen. De #OpgezwolleTotNu-shows van de twee rappers bevestigden twee dingen: zet Rico & Sticks samen op een podium en de avond wordt vanzelf legendarisch. En ten tweede: Opgezwolle overbrugt iets veel breders dan slechts een generatie binnen de vaderlandse hiphop.

Het siert zowel Rico als Sticks niet om louter te putten uit het verleden. De twee iconen hebben in hun Eigen Wereld nieuwe interessante samenwerkingen en projecten nagejaagd. Rico vond bijvoorbeeld troost bij reggae en dub in een moeilijke periode, wat uiteindelijk leidde tot een pact met goede vriend A.R.T (Ali Reza Tahoeni). Hij bracht in 2011 met Kubus het ijzersterke DMT uit. Naast zijn deelname aan all-stargroep Great Minds, kon Sticks zijn creativiteit ongefilterd loslaten op Dazzled Sticks, een nevenproject met Tjeerd Bomhof. De twee bleven in de tien jaar na Opgezwolle nooit lang ver weg van elkaar: de tour de force van Fakkelbrigade is een legende an sich.

Eind juli komt de nieuwe plaat IZM uit. Het album is divers en experimenteel, maar ook de ‘makkelijkste plaat’ die Rico & Sticks maakten. In zoverre dat het minder ploeteren en werken was, maar juist voortkwam uit plezier en ontspannen studiosessies. Alle sessies vonden plaats bij Kubus, de producer waarmee de mannen al 15 jaar werken in wisselende samenstellingen.

Deze show wordt georganiseerd door Annabel, Motel Mozaique Concerts & Rotown.