Rick de Leeuw

Try-out show
Spil van Tröckener Kecks keert terug met nieuwe plaat

Met Zonder Omweg keert Rick de Leeuw terug naar de frontlinie van de Nederlandstalige rockmuziek. In samenwerking met onder andere Zornik’s Koen Buyse en de Mens Frank Vander Linden schreef de Tröckener Kecks-frontman elf songs over heimwee, seks, wreedheid en verlangen. Soms duister, dan weer uitbundig, altijd intens. Robuust en poëtisch, en bij vlagen heerlijk vilein. Sober, puur en recht op het doel, zonder omweg. Dit najaar verschijnt de fonkelnieuwe opvolger Lieg Me De Waarheid. Geïnspireerd en nieuwsgierig verkent hij daarop nieuwe wegen en toont aan zowel muzikaal als tekstueel onverminderd relevant te zijn.

Met de Kecks graasde De Leeuw vele zomers de festivalweides van Nederland en Vlaanderen af en verzorgde met songs als Met Hart En Ziel, Een Dag Zo Mooi en De Jacht Is Mooier Dan De Vangst de soundtrack van een generatie. De Kecks-klassieker Nu Of Nooit werd in Vlaanderen door De Kreuners gecoverd en groeide uit tot hun grootste hit. Met dampend enthousiasme spelen De Leeuw en Band vanavond louter hoogtepunten uit zijn rijke repertoire. Van Nu Of Nooit tot We Vieren. Een mooie mix van oud en nieuw.

Bezetting: Rick de Leeuw, Jan Hautekiet (keys), Axl Peleman (bas), Roeland Vandemoortele (gitaar), Jens Roelandt (drums), Manu Huylebroeck (gitaar).


Rotown WhatsApp
Blijf op de hoogte van alle nieuwe Rotown shows dankzij WhatsApp. Stuur een WhatsApp-bericht naar 06 15 60 03 90 met ‘ALLE SHOWS aan’ of klik hier vanaf je telefoon. Meer info.

Rotterdam Concert Buddies

Zie jij ook al die mooie shows voorbij komen? Geen idee met wie je er naartoe moet, en geen zin om alleen te gaan? Kijk niet verder! In Rotterdam Concert Buddies op Facebook kun je op zoek naar een maatje dat samen met jou een biertje drinkt bij een concert in Rotterdam! Plaats een oproep, smeed plannen met andere leden en leer nieuwe muziek kennen. Kan niet beter, toch?