RAUWfest

Met WAAN (NL), NOSACRUM (DE), Doorgerookt (NL)
Eclectisch festival vol grenzeloze, avontuurlijke muziek

RAUWfest is terug in de stad! Het avontuurlijke muziekfestival, dat op donderdag 26 oktober in Rotown plaatsvindt en op vrijdag 27 oktober in BIRD, presenteert twee dagen lang internationale samenwerkingen, premières en jong talent.

Donderdagavond 26 oktober kom je naar Rotown voor de eerste avond van RAUW. Op deze avond laat WAAN (o.a. Bart Wirtz) de diepe, sfeervolle grooves van hun Edison genomineerde album Echo Echo (Sonar Kollektiv) horen in de Rotterdamse poptempel, blaast de Duitse impro band NOSACRUM – bestaande uit trombonist Janning Trumann, analoge synth tovenaar Florian Zwissler en meesterdrummer Oliver Steidle (o.a. Der Rote Bereich) – het stof uit het plafond, en laten multi-instrumentalisten Mo Bode en Huy Le met de avant-garde synth sounds en obscure apparatuur van Doorgerookt zien dat muziek geen grenzen kent.

Vrijdagavond 27 oktober vind je RAUW voor het eerst in het iconische BIRD, en hoe! De Londense saxofonist Chelsea Carmichael maakte onder de vleugels van Shabaka Hutchings haar debuut op Native Rebel Recordings en laat met haar band zien dat zij zich met recht een van de rijzende sterren van de huidige UK jazz mag noemen. Drummer Denis Baeten is geen onbekende bij RAUW en doet ditmaal met zijn Brusselse band Time Bomb! (met o.a. Ambroos de Schepper) een geïmproviseerde bom afgaan in Rotterdam; en vocalist, actrice en songwriter Carmen van Mulier presenteert het debuutalbum van haar band Nemrac waarmee ze een ambivalente, impulsieve muziekwereld creëert, waarin haar stem, theremin, synths, stoffige drums en krakende bas in vrede naast elkaar leven, of toch niet..? Koop hier je passe-partout voor RAUW in ROTOWN & BIRD >


Rotown WhatsApp
Blijf op de hoogte van alle nieuwe Rotown shows dankzij WhatsApp. Stuur een WhatsApp-bericht naar 06 15 60 03 90 met ‘ALLE SHOWS aan’ of klik hier vanaf je telefoon. Meer info.

Rotterdam Concert Buddies

Zie jij ook al die mooie shows voorbij komen? Geen idee met wie je er naartoe moet, en geen zin om alleen te gaan? Kijk niet verder! In Rotterdam Concert Buddies op Facebook kun je op zoek naar een maatje dat samen met jou een biertje drinkt bij een concert in Rotterdam! Plaats een oproep, smeed plannen met andere leden en leer nieuwe muziek kennen. Kan niet beter, toch?

Ticketswap
Let op! Koop je kaarten alleen via het officiële verkooppunt: Rotown (Stager) en betaal nooit meer dan de officiële ticketprijs. Mocht een show uitverkocht zijn, probeer het dan via Ticketswap. Ticketswap gebruikt Secure Swap waarmee het oude ticket van een verkoper ongeldig wordt gemaakt en een geheel nieuw ticket naar de koper wordt gestuurd. Bovendien ben je zo verzekerd van een eerlijke prijs. Rotown werkt samen met Ticketswap en dit is de enige aller veiligste manier om tickets van iemand over te nemen.