Raise The Ace

Releaseparty EP 'Boskopu'
Red Hot Chili Peppers, Urban Dance Squad, Living Colour

Raise The Ace is een ambitieuze hardfunk band beïnvloed door bands als Rage Against The Machine, Red Hot Chili Peppers, Urban Dance Squad en Living Colour. Onder het motto: ‘Verhoog het hoogste, de “Ace’, streven de leden ernaar om de meest energieke band uit de Rotterdamse binnenstad te worden.

De bandleden van Raise The Ace begonnen in 2012 samen te jammen op een zolderkamer. Na verloop van tijd ontstond er een echte klik en kwamen er steeds meer mensen kijken bij deze jamsessies. Inmiddels vormen dit soort repetitiesessies een belangrijk ritueel en zorgen zo voor een hechte band tussen de bandleden en de fans.

Eind 2013 was het eerste optreden een feit en kregen ze de smaak echt goed te pakken. Binnen één jaar won Raise The Ace drie talentenjachten (ASF, Fanatics, Road to Waterwegpop) en speelde de band o.a. in Utrecht, Amsterdam en Rotterdam. Bovendien volgden er zelfs een aantal festivals, waardoor de band nu terug kan kijken op een speellijst met als hoogtepunten: Tivoli de Helling, Zomerterras, Kroepoekfabriek Vlaardingen, Waterwegpop en het winnen van de juryprijs op het Amsterdams Studenten Festival (ASF).

Vanavond in Rotown presenteert de band haar nieuwe EP Boskopu. Gratis entree!


Het heeft even geduurd, maar wij vonden het het wachten zeker waard. De EP release zal op 12 april zijn en we hadden...

Geplaatst door Raise The Ace op dinsdag 22 maart 2016