Puggy

FUN., Half Moon Run, Fitz and The Tantrums

Poptrio Puggy beheerst de kunst van het perfecte popliedje. Niet voor niets is de groep rondom zanger/gitarist Matthew Irons, bassist Romain Descampe en drummer Egil ‘Ziggy’ Franzén rázend populair in thuisland België. Puggy’s muziek ademt vanzelfsprekend een internationale allure, Irons is een Brit, Descampe een Fransman en Franzén een Zweed.

Nieuwste langspeler Colours is wederom een aangename collectie geraffineerde songs waarop spannende invloeden naar het radiovriendelijke idioom worden vertaald. Change The Colours broedt bijvoorbeeld op de theatrale neo-soul van Fitz and The Tantrums, Soul is een knipoog naar de futuristische disco van Daft Punk en Gods Could Give leunt voorzichtig op de excentrieke dancepop van Hot Chip.

Later op de plaat put Puggy zelfs uit Afrikaanse invloeden: Feels So Low schommelt lascief met Tuareg blues-riffs en Territory vergroot het ritmische geweld uit tot bombastisch stadionformaat. Met zoveel frisse nieuwe invloeden maakt Puggy een enorme sprong op Colours. Productioneel gezien wordt het maximale uit elk liedje geperst. Ook live maakt de band het helemaal waar: de band heeft de AB in Brussel al meerdere malen stijf uitverkocht. Rotown is dan ook trots om Puggy voor de tweede keer te verwelkomen!