Waltzburg + EUT + Severin Bells + the Hazzah + Korfbal

Popronde 2017
Hét gratis festival voor aanstormend muziektalent

Zoals elk jaar strijkt de Popronde ook weer neer in Rotterdam! Met deze keer vijf opkomende bands in ons eigen Rotown. Één ding is zeker deze avond: de genres van de bands die komen spelen lopen flink uit een, maar zijn stuk voor stuk bands die je zeker in het oog moet houden de komende tijd.

Waltzburg is een indieband uit Nijmegen. Vier maanden lang werkte Waltzburg samen met producer Simon Akkermans (o.a. Bombay) aan nieuw materiaal in Kytopia, Utrecht. Verwacht eclectische indie voor de fijnproever en de smaakbarbaar. Voorheen maakte Waltzburg muziek als Wolves Dressed in Sheep.

EUT maakt Postpop. Het knalt, is krachtig én catchy. Net een jaar oud en al veel shows achter de rug. De tweede single ‘Supplies‘ is net een paar maanden uit en de plaat komt er in 2018 aan. Verwacht dikke beats en mooie melodieën, catchy popsongs in een dwangbuis overjeugdigheid en volwassen worden.

Severin Bells (NL/BE) is een nieuwe Haarlems/Amsterdamse indieband opgericht door bandleden van o.a. Twin Shades, BARTEK en Torii. “Stuwende en mistige rockmuziek met klanken uit de New Yorkse underground van eind jaren zestig”. (The Daily Indie). “SB maakt spannende rock die doet denken aan Lou Reed, The War On Drugs en Wilco” (Livestream magazine)

Fuzzy gitaren die worden verzwolgen in een zee van reverb, een groovy transistor orgel en een wild ongelikt stel muzikanten vormen The HAZZAH. Met hun combinatie van zwoele psych jams en surfy garage verzorgt The HAZZAH altijd een unieke belevenis. Klinkt als een dronken one night stand tussen The Black Lips en Allah-Las. Hun EP ‘XEX‘ is nu uit!

Met een schatkist aan killer riffs en onbeteugeld spelplezier is Korfbal misschien wel het best bewaarde geheim van Nederland. Dit verbond tussen leden van Creepy Karpis, The Homesick en Yuko Yuko heeft alleen maar voltreffers tot haar beschikking. Wie dit jaar bij het Zadelpijn Festival in De Gym was tijdens Eurosonic kan dat beamen.

Tijdschema van de avond (onder voorbehoud):

19:15 – 20:00 | Waltzburg
20:45 – 21:30 | EUT
22:15 – 23:00 | Severin Bells
23:45 – 00:30 | the Hazzah
01:15 – 02:00 | Korfbal