Pierce Brothers

Support: Craig Gallagher
The Lumineers, Mumford & Sons, Trampled By Turtles

Als Mumford & Sons de Britse variant is op stromingen als bluegrass, folk en americana, dan kun je de Pierce Brothers gerust de Australische variant op dat geluid noemen. De Pierce Brothers geven de four-to-the-floor folkkrakers een typisch Australisch sausje door de didgeridoo en exotische percussie toe te passen.

De gebroeders Jack en Pat Pierce begonnen hun loopbaan als straatmuzikanten in Melbourne, waar mondjesmaat steeds grotere groepen zich verzamelden bij de optredens. Het vuurtje verspreidde vliegensvlug: in Down Under zijn ze in een jaar uitgegroeid tot ware festivalsensatie. Ook in Amerika en Europa gaat het hard. Uit eigen beheer verkochten de Pierce Brothers maar liefst 40,000 exemplaren van hun debuut The Night Tree.

Dat succes behaalden de Pierce Brothers dankzij hun tomeloze energie en enthousiasme. Het maakt ze weinig uit of ze staan op een druk stadsplein of in een gigantische festivaltent, deze jongens geven altijd 110%. Verwacht vanavond in Rotown dus een spektakel van jewelste. En wie weet, misschien doen ze wel een voorafje ergens in de binnenstad.

Mooi hoe singer-songwriters elkaar tegenwoordig de hand reiken. We zagen de charismatische Ier Craig Gallagher afgelopen jaar nog in de Maassilo als voorprogramma van boezemvriend Gavin James. Inmiddels gaat Gallagher op eigen kracht heel erg goed in thuisland. Zijn EP Home kwam zelfs op nummer 1 binnen in de Ierse iTunes muziekcharts. Daar kun je inderdaad mee thuiskomen. Met zijn prachtige, kraakheldere liefdesliedjes legt Gallagher in Rotown een gespreid bedje neer voor The Pierce Brothers, zodat zij de tent vakkundig af kunnen breken.

 


#NEW Op vrijdag 3 juni komen de Pierce Brothers met hun bluegrass, folk en americana naar Rotown! Voor fans van The Lumineers, Mumford And Sons, Trampled By Turtles.Tickets: bit.ly/1pyfegC

Posted by Rotown Rotterdam on Wednesday, March 23, 2016