Oproer

Support: LIGHTSPEED
Voor fans van: Talking Heads, dEUS, The Rapture, TV on the Radio

De alternatieve pop van het Aalster-Gentse OPROER bezweert je en laat je pas los als de laatste noot gespeeld is. De nummers zijn eigenwijs, meeslepend en dansbaar. Met duidelijke invloeden van Talking Heads en Parcels en een kleine vergelijking met het Britse Pynch weet het vijftal een extatische sfeer te creëren waarin liefde en vrijheid centraal staan.

Eind september kwam het debuutalbum We’re All Late Tonight uit, een moderne plaat die de opwinding van een avond uit omvat, maar tegelijkertijd zijn rust en introspectie behoudt. De muziek bromt van de energie maar geeft niet alles weg en behoudt hierdoor een bepaalde mystiek. Ben je klaar om de voetjes van de vloer te gooien?

Met een grote voorliefde voor atmosferisch gitaargeweld en treffend lyricisme brengt LIGHTSPEED een onstuimige dosis indierock. Dat de band hiervoor inspiratie haalt bij een waaier van befaamde britpopiconen en dichterlijke grootheden is het ontkennen niet waard. Verwacht je aan een melodieuze escapade van aanstekelijke refreinen, bombastische indiegitaren en een live-energie die tot op het bot gaat.

★Update: Clubcard Tickets zijn inmiddels uitverkocht


Rotown WhatsApp
Blijf op de hoogte van alle nieuwe Rotown shows dankzij WhatsApp. Stuur een WhatsApp-bericht naar 06 15 60 03 90 met ‘ALLE SHOWS aan’ of klik hier vanaf je telefoon. Meer info.

Rotterdam Concert Buddies

Zie jij ook al die mooie shows voorbij komen? Geen idee met wie je er naartoe moet, en geen zin om alleen te gaan? Kijk niet verder! In Rotterdam Concert Buddies op Facebook kun je op zoek naar een maatje dat samen met jou een biertje drinkt bij een concert in Rotterdam! Plaats een oproep, smeed plannen met andere leden en leer nieuwe muziek kennen. Kan niet beter, toch?

Ticketswap
Let op! Koop je kaarten alleen via het officiële verkooppunt: Rotown (Stager) en betaal nooit meer dan de officiële ticketprijs. Mocht een show uitverkocht zijn, probeer het dan via Ticketswap. Ticketswap gebruikt Secure Swap waarmee het oude ticket van een verkoper ongeldig wordt gemaakt en een geheel nieuw ticket naar de koper wordt gestuurd. Bovendien ben je zo verzekerd van een eerlijke prijs. Rotown werkt samen met Ticketswap en dit is de enige aller veiligste manier om tickets van iemand over te nemen.

OPROER’s alternative pop, hailing from Aalster-Ghent, is at home on the hit charts as well as in an obscure, steamy nightclub. Their songs are headstrong, captivating, and danceable. With clear influences from Talking Heads and Parcels, and a slight comparison to the British band Pynch, the quintet creates an ecstatic atmosphere where love and freedom take center stage.

At the end of September, their debut album, “We’re All Late Tonight,” was released—a modern record that encapsulates the excitement of a night out while maintaining its calm and introspection. The music hums with energy but doesn’t give everything away, preserving a certain mystique. Are you ready to hit the dance floor?