Sofi Paez, Davidsson & Zuzanna Całka

Ólafur Arnalds’ OPIA presents
Voor fans van: Hania Rani, Ólafur Arnalds, Joep Beving

OPIA, het platform van de gerenommeerde IJslandse componist Ólafur Arnalds, presenteert op 5 juni in LantarenVenster drie opkomende artiesten: Sofi Paez, Davidsson en Zuzanna Całka.

Zuzanna Całka
De jonge Poolse klassiek geschoolde pianiste/componiste Zuzanna Całka speelt al piano zolang ze zich kan herinneren. Ze maakt muziek door geluiden van piano en synthesizers te manipuleren en multi-tracken. Na het componeren van muziek voor twee korte films bracht ze in 2023 (op haar eigen label) de EP Late Night Takes uit. Deze bevat zes meditatieve ballades geïnspireerd door de Japanse term boketto, ofwel de kunst van het dagdromen: in de verte staren, je verliezen in gedachten en uiteindelijk tot rust komen. Całka ziet muziek maken, o.a. door gebruik van improvisatie, dan ook als een spirituele bezigheid, een ritueel dat haar helpt opnieuw verbinding te maken met de schoonheid en het mysterie van het leven!

Davidsson
Davidsson is de artiestennaam van de IJslandse componist, producer en multi-instrumentalist Thorleifur Gaukur Davidsson. Zijn belangrijkste instrumenten zijn de mondharmonica en de pedal steel – misschien wel vanwege dit laatste instrument woont hij al jaren in Nashville. Davidsson tourt met de IJslandse rockband KALEO en werkte samen met Chuck Leavell en Daryll Jones (toetsenist en bassist bij de Rolling Stones). Binnenkort verschijnt zijn debuutalbum Lifelines, een ode aan Davidssons overleden vader. Verwacht een muzikaal landschap net zo indrukwekkend als dat van IJsland!

Sofi Paez
De Costa Ricaanse pianiste Sofi Paez (tegenwoordig opererend vanuit Berlijn) begon na haar studie aan het conservatorium eigen composities te maken, voornamelijk geïnspireerd door de natuur. De sfeer die haar neoklassieke stukken oproepen is dan ook delicaat en subtiel – de rust die de aanblik van een mooi landschap biedt, vertaald naar muziek. Na twee losse tracks (Diciembre en Preludio) verscheen in 2023 de ep Circles, met naast het titelnummer ook If I Could Do It All Again. De weinige beschikbare nummers doen hunkeren naar meer. Gelukkig verschijnt in 2024 haar debuutalbum!

Dit concert wordt georganiseerd door Rotown en LantarenVenster en heeft uitsluitend zitplaatsen (vrije plaatskeuze). Rotown en LantarenVenster werken samen met Ambitus, een Nederlands platform dat neoklassieke, moderne, minimalistische muziek en een nieuwe generatie componisten uitlicht bij een nieuwsgierig publiek. Bekijk alle concerten op de Ambitus agenda: www.ambituspresents.nl


Rotown WhatsApp
Blijf op de hoogte van alle nieuwe Rotown shows dankzij WhatsApp. Stuur een WhatsApp-bericht naar 06 15 60 03 90 met ‘ALLE SHOWS aan’ of klik hier vanaf je telefoon. Meer info.

Rotterdam Concert Buddies

Zie jij ook al die mooie shows voorbij komen? Geen idee met wie je er naartoe moet, en geen zin om alleen te gaan? Kijk niet verder! In Rotterdam Concert Buddies op Facebook kun je op zoek naar een maatje dat samen met jou een biertje drinkt bij een concert in Rotterdam! Plaats een oproep, smeed plannen met andere leden en leer nieuwe muziek kennen. Kan niet beter, toch?

Ticketswap
Let op! Koop je kaarten alleen via het officiële verkooppunt: Rotown (Stager) en betaal nooit meer dan de officiële ticketprijs. Mocht een show uitverkocht zijn, probeer het dan via Ticketswap. Ticketswap gebruikt Secure Swap waarmee het oude ticket van een verkoper ongeldig wordt gemaakt en een geheel nieuw ticket naar de koper wordt gestuurd. Bovendien ben je zo verzekerd van een eerlijke prijs. Rotown werkt samen met Ticketswap en dit is de enige aller veiligste manier om tickets van iemand over te nemen.