Motel Mozaique

The Legend (Everett True) + The Strange Death Of Liberal England + Gruff Rhys
Interdisciplinair kunstenfestival

Motel Mozaïque, het Rotterdamse meerkunstenfestival, opent alweer voor de 7e keer haar deuren voor artiesten en publiek! Gedurende deze dagen kun je je onderdompelen in een bijzondere en organische mix van muziek, theater en beeldende kunst op diverse binnen en buitenlocaties in Rotterdam.

Gruff Rhys (WAL) Rough Trade / Konkurrent
Welshman Gruff Rhys, de prettig gestoorde voorman van Super Furry Animals, stond eerder al op Motel Mozaïque. In 2005 speelde hij er na het verschijnen van de plaat `Yr Atal Genhedlaeth`, volledig in het Welsh gezongen. Opvolger `Candylion` is weer een prachtplaat, met een geweldig frisse variatie aan muziekstijlen en veelal Engelstalige teksten. Wij nodigden Gruff graag weer uit en aangezien hij goeie herinneringen heeft aan zijn vorige verblijf ging hij er op in!
Vrijdag 13 om 20:30u in Rotown

The Legend! (Everett True) (UK)
Everett True is een Britse muziekjournalist die geïnteresseerd raakte in rockmuziek na het horen van The Residents. Hij vormde vervolgens samen met schoolvrienden een band. Tegenwoordig is True hoofdredacteur van het Engelse muziekblad Plan B. Daarnaast schreef True vele boeken over o.a. The Ramones, The White Stripes en zijn laatste werk over Nirvana. True’s band heet The Legend!, en legendarisch zal zijn korte maar krachtige optreden vol improvisatie zijn!
Vrijdag 13 om 22:00u in Rotown

The Strange Death of Liberal England (UK) Fantastic Plastic
Deze band valt niet alleen op door hun bijzondere naam en sterke nummers, maar ook door hun communicatie tijdens optredens. Dit gebeurt uitsluitend via beschreven borden! TSDOLE klinkt als een samenwerking tussen The Arcade Fire en Godspeed You! Black Emperor: “Joyfully noisy. Superficially chaotic, the instrument swapping, chanting, flutes, glockenspiels and howls are unsettlingly beautiful.”
Vrijdag 13 om 23:15u in Rotown