The Gospel Sessions feat. Michelle David

Hosted by Dominee Visser - 30 Jaar Rotown
Gospel uitgekleed tot de pure essentie

Zondag 30 april 2017 bestaat Rotown 30 jaar! We gaan onze verjaardag vieren door 30 dagen lang elke dag een programma bieden dat is uitgekozen door een speciale host! The Gospel Sessions feat. Michelle David wordt gehost door Dominee Visser. Sinds 1979 was Hans Visser als dominee verbonden aan de Nederlands-hervormde Pauluskerk in Rotterdam. Hij kreeg landelijke bekendheid door zijn inzet voor de situatie van drugsverslaafden en daklozen.

The Gospel Sessions feat. Michelle David
Een paar jaar geleden kwamen gitaristen/producers Onno Smit en Paul Willemsen (Beans & Fatback, Lefties Soul Connection) met een stelling: wat krijg je wanneer gospelmuziek wordt ontmanteld tot het pure ongepolijste fundament? In plaats van antwoorden te zoeken, besloot het duo dat zelf te ondervinden met hulp van de Amerikaanse gospelzangeres Michelle David. Zo werd The Gospel Sessions Vol. 1 geboren, een ode aan de eerste golf moderne gospel. Muziek in de geest van Sister Rosetta Tharpe, Mahalia Jackson en R.H. Harris and the Soul Stirrers, maar dan met een minimalistische, persoonlijke inslag.

Na juichend ontvangst kon een Vol. 2 natuurlijk niet uitblijven. Dit keer schuiven we een jaar of tien op, toen de gospel werd bezongen door The Womack Brothers and Sam Cooke. Het grote verschil met Vol 1.: Michelle David treedt nu veel meer naar de voorgrond met eigen werk en bewerkte traditionals. Het liedje Tradewinds zong David als vijfjarige in de kerk in North Carolina, terwijl het uit eigen pen afkomstige There’s A Place is geschreven voor de tante die haar opvoedde. Vol. 2 eindigt met een sensationele, aangrijpende uitvoering van Baptized in de Kleine Komedie, een hymne over Davids doop in de Atlantische oceaan.

Het is meteen een mooi voorproefje van het concert dat we vanavond gaan beleven in Rotown. The Gospel Sessions is een geschenk dat we met open armen ontvangen. “Here am I, Send me!”