Metropolis Festival Pre-party

Met: Goodnight Moonlight, Moon Tapes & Die Nerven
Officiële pre-party Metropolis Festival

Op de vooravond van de 27e editie van het Metropolis Festival hosten wij met trots de officiële pre-party. Voor deze avond zijn Goodnight Moonlight, Moon Tapes en Die Nerven bevestigd. De entree deze avond is net als het festival geheel gratis.

Tijdschema (o.v.b.)
21.00 uur Deuren open
21.30 uur Goodnight Moonlight
22.30 uur Die Nerven
23.30 uur Moon Tapes

Die Nerven
Deze drie jonge gasten uit Stuttgart waren met hun urgente melodieuze no-wave/post-punk een van de verrassende hoogtepunten van de laatste editie van Eurosonic. Hun muziek is serieus, voor een deel ingegeven met frustraties over hun lokale scene, maar heeft ook een duidelijk gevoel voor humor. Hun laatste album Fun weet hun energie deels te vangen, maar ze zijn vooral een band die je live moet meemaken. Voor liefhebbers van Sonic Youth, Bauhaus, Eagulls en Iceage.

Moon Tapes
De indie/dreampop band Moon Tapes maakt dromerige songs met pakkende reverb riffs en zang. Eerder dit jaar bracht de Amsterdamse band haar debuutsingle A Little Bit Of Paris uit, gemixt door Daniel James Schlett (DIIV, Ghostface Killah) welke werd opgepikt door blogs uit Japan, Australië, Mexico en Engeland. De groep is geselecteerd voor de Popronde 2015.

Goodlight Moonlight
De Rotterdamse lo-fi pop muzikant Jasper Boogaard (17) begon in de zomer van met het opnemen folk georiënteerde muziek in zijn slaapkamer. Na twee EP’s veranderde hij zijn sound geleidelijk naar een meer dromerige en jangly geluid, met behulp van een drummachine en elektrische gitaren. Dit leidde tot zijn derde EP getiteld Drinking Wine in the Parking Lot, die hij eerder dit jaar opnam. Al snel volgde optredens op o.a. de Subbacultcha! day party tijdens Motel Mozaique, in WORM en op Lichtschip V11.


De officiële pre-party voor het Metropolis Festival vindt natuurlijk weer in Rotown plaats! Zoals altijd geheel gratis...

Posted by Rotown Rotterdam on Wednesday, 17 June 2015