Metropolis Festival Pre-party

Met WHITE + DOOXS
Officiële pre-party Metropolis Festival

Op de vooravond van de 28e editie van het Metropolis Festival hosten wij met trots de officiële pre-party. Met dit jaar WHITE en DOOXS! Net als het Metropolis Festival en de Metropolis Afterparty is ook de pre-party geheel gratis toegankelijk, dus wees erbij!

Het Schotse vijftal WHITE maakt een soort electro post-punk of groovy dancerock zoals we die vooral kennen van het befaamde label DFA Records (LCD Soundsystem, The Rapture o.a.). Luisterend naar WHITE flitsen namen als Talking Heads en die van WHITE’s stadsgenoten Franz Ferdinand ook door je hoofd. De band heeft in korte tijd een stevige live-reputatie op weten te bouwen, mede dankzij de sterke frontman Leo Condie, een drumster die op haar kit volledig losgaat en pakkende songs als Future Pleasures, Living Fiction en Blush die ook live strak en vol overtuiging worden gebracht.

Het vrouwelijke indietronica duo DOOXS uit Rotterdam omringt je met hun donkere en hypnotiserende sound. Een perfecte mix tussen de intieme songs en de dansbare beats. Denk Howling, Moderat en Throwing Snow met een vrouwelijke inslag. Diepe bassen, sensuele teksten en dromerige melodieën die leiden tot een mysterieuze en nachtelijke sfeer.

DOOXS timmert lekker aan de weg. Vorige zomer maakte het duo al hun internationale debuut met optredens in IJsland. Vervolgens wonnen de meiden de Sena Grote Prijs van Rotterdam in de categorie ‘singer/songwriter’, waarin het duo bepaald geen alledaagse kost is, en niet veel later was Eurosonic Noorderslag aan de beurt.

De DJ’s van The Daily Indie draaien tussen de bands door en na afloop. Zeer divers wat ze meenemen in hun platentas: van vuige jams, duistere postpunk tot snoeiharde indiehits en onbekende singletjes die je naar de draaitafel laten lopen om te vragen welk bandje dit dan weer is.

https://www.youtube.com/watch?v=ScMy7NMMPJ8