Maurits Pauwels Groep

Vlaamse duizendpoot zingt in het Nederlands

Mauro Pawlowski is zonder twijfel de meest veelzijdige muzikant uit de Benelux. Meer dan twintig jaar profileert Pawlowski zich als boegbeeld van twee iconische Vlaamse bands, rasentertainer en oprichter van talloze projecten en nieuwe bands. Pop, free-jazz, noise rock, toegepaste muziek, improvisatie, soundtracks, avant-garde…niets is te vreemd in de wereld van Mauro.

Dat Mauro vanzelfsprekend excelleert in Nederlandstalige popmuziek is wederom geen verrassing. Sterker nog, hij schreef al eerder liedjes in het Nederlands voor de Vlaamse cultband De Kreuners. Nu is Mauro zelf een Nederlandstalig project begonnen onder zijn nieuwe alter ego Maurits Pauwels. Typisch zo’n kwinkslag die we van Mauro gewend zijn: een dwarse knipoog naar muzikanten die hippe Engelse artiestennamen aanmeten.

Als Maurits Pauwels schrijft Pawlowski muzikale miniatuurtjes met droogkomische inslag. In het begin speelde hij deze solo, maar nu heeft hij een vijfkoppige band, de Maurits Pauwels Groep, om zich heen verzameld. Deze kliek bestaat uit Sjoerd Bruil, Jeroen Stevens, Bram Weijters en Tim Vandenbergh.

Dit concert wordt in samenwerking met Motel Mozaïque georganiseerd.