Matteo Myderwyk

Voor fans van: Joep Beving, Olafur Arnalds, Federico Albanese

Na succesvolle concerten van Matteo Myderwyk in november 2020 is de release van het prachtige nieuwe album Notes of Longing de aanleiding voor een nieuwe voorstelling van de neoklassieke pianist.

De jarenlange opleiding als klassiek pianist leerde Myderwyk vooral om muziek van zijn helden Bach, Liszt en Messiaen achter te laten en zijn eigen muzikale taal te vinden. Hij besloot om alle klassieke regels van zich af te gooien en belandde in de wereld van de free-jazz. Muziek maken in het moment, zonder vooraf gemaakte afspraken. Nadat hij in 2017 op Into The Great Wide Open een geïmproviseerde live-soundtrack speelde contracteerde Excelsior Recordings hem om een improvisatie pianoalbum op te nemen. Dit werd Matteo’s debuut To Move, opgenomen in een concertzaal, zonder voorbereiding en zonder vooropgezet plan. Met Notes of Longing debuteert Matteo als eerste Nederlandse pianist op het gerenommeerde label Warner Classics. Zijn muziek evolueert constant en zijn concerten zijn zeer gevarieerd. Hij verschijnt met een arsenaal aan synthesizers, beatmachines, orgels en een vleugel op het podium en breekt telkens met de traditionele wetten door te improviseren met keuzes van instrumenten. De titel van het album verwijst naar een verlangen naar de toekomst of zelfs naar wat is geweest, een soort gemis. Matteo: ’Het uitgangspunt van Notes of Longing is om de luisteraar te begeleiden door al zijn of haar intieme momenten van dagdromen en verlangen. Dit album is volledig opgedragen aan wie op zoek is naar troost.’

“Notes of Longing van Matteo Myderwyk is onconventioneel, sensitief, harmonieus en ingetogen speels.”- Leidsch Dagblad

Stond eerder gepland voor • 14 april 2022 • Huidige kaarten blijven vanzelfsprekend geldig. Dit concert wordt georganiseerd door Rotown en LantarenVenster en heeft uitsluitend zitplaatsen. Voor vragen mail naar tickets@rotown.nl.


Rotown WhatsApp
Blijf op de hoogte van alle nieuwe Rotown shows dankzij WhatsApp. Stuur een WhatsApp-bericht naar 06 15 60 03 90 met ‘ALLE SHOWS aan’ of klik hier vanaf je telefoon. Meer info.

Rotterdam Concert Buddies

Zie jij ook al die mooie shows voorbij komen? Geen idee met wie je er naartoe moet, en geen zin om alleen te gaan? Kijk niet verder! In Rotterdam Concert Buddies op Facebook kun je op zoek naar een maatje dat samen met jou een biertje drinkt bij een concert in Rotterdam! Plaats een oproep, smeed plannen met andere leden en leer nieuwe muziek kennen. Kan niet beter, toch?

Ticketswap
Let op! Koop je kaarten alleen via het officiële verkooppunt: Rotown (Stager) en betaal nooit meer dan de officiële ticketprijs. Mocht een show uitverkocht zijn, probeer het dan via Ticketswap. Ticketswap gebruikt Secure Swap waarmee het oude ticket van een verkoper ongeldig wordt gemaakt en een geheel nieuw ticket naar de koper wordt gestuurd. Bovendien ben je zo verzekerd van een eerlijke prijs. Rotown werkt samen met Ticketswap en dit is de enige aller veiligste manier om tickets van iemand over te nemen.