Matt Winson

Support: Mitch Rivers & Ruud Fieten
Klinkt als: Fleet Foxes, Patrick Watson, Bon Iver

Matt Winson is geen singer-songwriter, maar een volle band uit Leiden, op een beetje dezelfde manier als Patrick Watson dat ook is. De muziek van dit Nederlands/Lets collectief gaat evengoed veel verder dan slechts een akoestische gitaar en een fraaie stem. Een rijk instrumentarium van onder andere banjo, mandoline en blazers nemen een belangrijke plek in het avontuurlijke geluid, dat moeiteloos de overgang van immens, speels naar klein en intiem overbrugt.

Het viertal debuteerde in 2015 met de EP Glowing Eyes, waarna een internationale tour volgde. Begin 2016 tekende de band een platencontract bij V2 Records (o.a. Mumford & Sons en Blaudzun) en werd het debuutalbum Woodfalls opgenomen in de legendarische Wisseloord Studios in Hilversum.

Met zijn voeten in de zuidelijke staten componeert Mitch Rivers nummers die smaken als bourbon voor de rusteloze ziel. Op de recent verschenen, in Electrosaurus Studio onder begeleiding van Pablo van de Poel opgenomen debuut EP, is zijn soulvolle zang met schitterend gitaarwerk samengesmeed tot expressieve, goudeerlijke americanaliedjes.

Ruud Fieten is een uitvinder, kunstenaar en muzikant uit Meppel. Met zijn pastorale folk-georiënteerde liedjes en loepzuivere stem beweegt hij door de groeven tussen Townes van Zandt en Crosby, Stills, Nash & Young. Hij is te zien geweest in DBSSW en als support voor o.a. Tangarine.