Manu Chao

Support: Rumbaristas
Acoustic Trio
Invloedrijke Frans-Spaanse muzikant, bekend van 'Bongo Bong' en 'Me Gustas Tú'

Het concert van Manu Chao is helemaal uitverkocht. We werken niet met een wachtlijst, de enige veilige manier om aan een 2e hands ticket te komen is via Ticketswap. 

Koop nooit een ticket via Facebook of Marktplaats, kijk voor meer informatie over veilig tickets kopen hier >

De Franse legende Manu Chao hielp in de jaren ’80 de Latijns-Amerikaanse alternatieve beweging op gang te brengen, en in latere werken sneed hij een intercultureel pad door stijlen en grenzen heen. De veelzijdige singer-songwriter brengt een boodschap van blijdschap en vreugde door zijn hele oeuvre heen, een wenselijk gevoel van verbondenheid en vrijheid, een gevoel van lichtheid in het leven en het geloof dat we als ras in iets beters kunnen veranderen.

Zijn met zon overgoten nummers gaan over geluk en kunnen op zijn minst een beetje eigenaardig genoemd worden, maar ze werken verrassend goed en resoneren bij tientallen miljoenen mensen. Manu heeft nummers gemaakt in zeven talen en is op een eindeloze tournee over de hele wereld om zijn nummers te spelen voor iedereen die ze wil horen. Begin januari bracht hij een EP uit gevuld met remixes, maar je kent hem misschien het beste van nummers als “Me Gustas Tu”, “Bongo Bong” en “Clandestino”.

Rumbaristas is het kleurrijke Belgisch-Spaans-Frans-Italiaanse gezelschap rond de Catalaanse rumbero Willy Fuego (La Kinky Beat), de Frans-Siciliaanse trompettist-toetsenist Thomas Morzewski én de ritmesectie van bassist Tomas De Smet en drummer Roel Poriau (Think of One, Laïs).

Deejay Tin Wish Tin is al decennia lang een begrip in de ska scene in Europa. Zijn grote liefde ska/rocksteady heeft hij al laten horen in bijna alle zalen in Nederland, ook festivals als Lowlands en Zwarte Cross staan in zijn lijst. Op zijn zoektocht naar nummers waar de dansvloer op beweegt, is zijn collectie gaandeweg de jaren uitgebreid met soul, jazz en rhythm & blues.

Dit concert wordt georganiseerd door Rotown en Maassilo en heeft uitsluitend staanplaatsen. 


Rotown WhatsApp
Blijf op de hoogte van alle nieuwe Rotown shows dankzij WhatsApp. Stuur een WhatsApp-bericht naar 06 15 60 03 90 met ‘ALLE SHOWS aan’ of klik hier vanaf je telefoon. Meer info.

Rotterdam Concert Buddies

Zie jij ook al die mooie shows voorbij komen? Geen idee met wie je er naartoe moet, en geen zin om alleen te gaan? Kijk niet verder! In Rotterdam Concert Buddies op Facebook kun je op zoek naar een maatje dat samen met jou een biertje drinkt bij een concert in Rotterdam! Plaats een oproep, smeed plannen met andere leden en leer nieuwe muziek kennen. Kan niet beter, toch?

Ticketswap
Let op! Koop je kaarten alleen via het officiële verkooppunt: Rotown (Stager) en betaal nooit meer dan de officiële ticketprijs. Mocht een show uitverkocht zijn, probeer het dan via Ticketswap. Ticketswap gebruikt Secure Swap waarmee het oude ticket van een verkoper ongeldig wordt gemaakt en een geheel nieuw ticket naar de koper wordt gestuurd. Bovendien ben je zo verzekerd van een eerlijke prijs. Rotown werkt samen met Ticketswap en dit is de enige aller veiligste manier om tickets van iemand over te nemen.

The French legend Manu Chao helped begin the Latin alternative movement way back in the ‘80s, and in his later work, he cut a cross-cultural swath across styles and geographic boundaries. The multilingual singer-songwriter brings happiness and joy throughout his oeuvre, a multi-sensual sense of belonging and freedom, of lightness through life and believing that we can change into something better.

His sunshine-drenched songs are about happiness and can be said to be a little weird at least, but they work surprisingly well. Manu has created songs in seven languages and is on an endless tour around the world to play his songs for everyone who wants to hear them. At the beginning of January, he released an EP full of remixes, but you can know him best from songs like Me Gustas Tu, Bongo Bong, and Clandestino.