Maison du Malheur

Tom Waits, C.W. Stoneking, Meschiya Lake

Het is nu moeilijk voor te stellen dat Maison du Malheur begon als soloproject van muzikant Jeroen Mesker. Maison du Malheur heeft zich inmiddels ontplooit tot een achtkoppig muzikaal rariteitenkabinet, die zo’n beetje elke rootsstroming op fantasierijke wijze herinterpreteert. De missie van Maison du Malheur blijft in elk geval luid en duidelijk: de regels van live muziek met de grond gelijk maken en daarmee de absolute basisessentie blootleggen.

Vandaar ook de titel van derde album Stomping Ground, een duizelingwekkende carrouselrit van delta blues, folk, rock ’n roll, jazz, filmmuziek en soul. Stomping Ground is boven alles het werk van echte puristen, die geen genoegen nemen met een volmaakt eindproduct. Maison du Malheur is een vehikel voor vrijheid van expressie, de gekte van het moment en het grenzeloze experiment. Vanavond op het Lichtschip V11 zal de band deze kwaliteiten met vurige geestdrift demonstreren.


#NEW Maison du Malheur komt op 30 januari naar V11 met een duizelingwekkende carrouselrit van delta blues, folk, rock ’n...

Posted by Rotown Rotterdam on Friday, November 13, 2015