Live Uit De Garage

De Sp aties, Het Combo Koedijk
Avond met radicalen uit de garage, rockabilly en Nederbiet

Live Uit De Garage is een initiatief van Arjan Spies van Mark & The Spies en The Kik. Precies zo’n figuur die de kwaliteitsstempel zet op de beste garagerock, rockabilly, beat en punk van eigen bodem. Vanavond op de boot krijgen we drie veelbelovende bands die uit datzelfde vaatje tappen.

[GECANCELD] The Sensational Second Cousins werden door het label Kuriosa Records ontdekt, hetzelfde zootje dat ons al eerder traumahelikopter en Spider Rico voorschotelde. Geen woord gelogen over de bandnaam overigens: het gaat om twee achterneven uit het pittoreske kanaaldorpske Klazienaveen. Dat deze twee het gewend zijn om dichtbij de wateren te zijn, maakt deze boeking op de V11 des te perfecter. The Sensational Second Cousins spelen rockabilly met de intensiteit en slagkracht van garagepunk: gammel drumstelletje, een paar krakende gitaarversterkers, hup, inpluggen en meebrullen maar. Dat deze band sensationeel is, dat is overigens ook een waarheid als een koe.

Over koeien gesproken. Wie bij station Meppel uit het raam kijkt, aanschouwt het domein van Het Combo Koedijk. In het “Sodom & Gomorra” van de Lage Landen vormen Mark de Beatle, Alfredo Nooijo, Peter Kroes (The Keefmen, No-Goods), Gerhard Rinsma (Krontjong Devils, The Firebirds) en Arjan Spies deze geruchtmakende piratenNederbietband. Het Combo Koedijk – of LOS Combo Koedijk, zoals ze in Spanje bekend staan – schrijven platte songs in Drents dialect over patat eten (Ik Haal Vandaag Wel Patat), saffies roken en de auto van het eerder genoemde sleutelfiguur Alfredo Nooijo. Vanavond viert Het Combo Koedijk de lancering van LP Donderjagen Met Het Combo Koedijk.

Deze avond moet uiteindlijk Kapot, en welke band krijgt dat beter voor elkaar dan De Sp aties? Juist. De Sp aties verkennen zo’n beetje iedere verzonnen en niet-verzonnen punkvorm die je maar kunt voorstellen: anti-babyboomerpunk, clichépunk, liefdespunk en steek-maar-in-je-reetpunk. Zwarte humor, een bak herrie en poëzie gingen nooit zo goed samen.

Tussendoor en voor en na zal DJ Youri Member (van de Dave & Youri Sjoo) plaatjes draaien.