Linde Schöne

Klinkt als: Dé R&B/popsensatie Van Nimma

Linde Schöne is een tekstueel wonderkind met een bovennatuurlijk charisma, prijkend met een verzameling eigenschappen die we nog niet eerder in de Nederlandstalige popmuziek hebben gehoord. Haar muziek vangt de lichtzinnigheid, directheid en vocabulaire van hiphop, maar klinkt tegelijkertijd complex, onderhuids en sfeervol als een luisterplaat.

Wee je gebeente als je Linde Schöne een novelty durft te noemen: zij heeft ‘het’ simpelweg natuurlijkerwijs, zonder poses. Dat ongrijpbare en herkenbare wat alleen de allergrootste popsterren hebben: een entiteit die boven alle conventies uitstijgt, die nieuwe betekenis geeft aan het vluchtige en vice versa. In je huiskamer hang je bij elke lettergreep aan haar lippen, maar in de club ga je superhard op precies dezelfde nummers.

Producer Boeboe vangt knap die balans in haar tracks: altijd stijlvol, zonder te aanhalig of te dik door te draven. Haar meest recente EP Linde Van Nimma is net een week uit bij het label Noah’s Ark van Jiggy Djé. Vanavond maakt Schöne haar langverwachte entree aan de Nieuwe Binnenweg. Meemaken!