Life's Electric plays Soundgarden

Rotown Summer Sessions
Life's Electric brengt een eerbetoon aan Soundgarden en Chris Cornell

Vers na een geweldige show in Rotown tijdens de Eendracht Festival Pre-party verzorgt Life’s Electric een Summer Session in het teken van Soundgarden. Specifieker: een muzikale ode aan de onlangs overleden zanger Chris Cornell. Naast veel materiaal van Badmotorfinger en Superunknown kun je dus ook wat Audioslave, solomateriaal en Temple Of The Dog verwachten.

Voordat hij uit het leven stapte op 52-jarige leeftijd was Chris Cornell een van de grootste zangers uit de rockgeschiedenis. Cornell wordt naast Kurt Cobain, Layne Staley en Eddie Vedders gezien als een van de gezagsdragers in de grunge-beweging van de jaren negentig. Net als bij punk kon je grunge niet vangen in een bepaalde muzikale stijl, en nimmer kon je dat doen bij Soundgarden. Volgens velen was de band een geëvolueerde kruisbestuiving tussen Zeppelin en Sabbath maar ook dat is beetje kort door de bocht. Van goth rock, folk, Southern Rock tot Midden-Oosterse muziek, Soundgarden’s invloeden waren ver reikend en breed.

Voor de Rotterdamse rockband Life’s Electric is Soundgarden een van de belangrijke sleutelbands geweest. Net als de grootheden uit Seattle houdt dit kwartet van rock met een dramatische flair. Niet voor niets heeft de band een aftershow gedaan voor Muse. De EP Caterpillar uit 2015 is goed door pers en liefhebber ontvangen en dat werk werd bezegeld met de titel 3FM Serious Talent.